Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2017
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
Deyai cachΔεν μας έλυσε επαρκώς την απορία κανείς εκ των της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων, για το θέμα που γράφαμε στις 21/9, δηλ. σε ποιόν και γιατί δόθηκαν οι 55.589 ευρώ, παρά την επικοινωνία του αντιπροέδρου κ. Μάκη Χρυσοστόμου μαζί μας- με τον δήμαρχο κ. Μπέγκα να κάνει, ως συνήθως, την... πάπια!
Ερευνήσαμε και σας ενημερώνουμε, ότι η υπόθεση αφορά τον κ. Ευάγγελο Μακάριο, στέλεχος της ΔΕΥΑΙ, σύζυγο της βουλευτού Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μερόπη Τζούφη, ο οποίος ζήτησε να αποχωρήσει από την επιχείρηση και να συνταξιοδοτηθεί.
Προφανώς για αυτό και η... μυστικοπάθεια και στις εγκρίσεις δαπάνης η απόκρυψη του ονόματος, ενώ σε άλλες περιπτώσεις αναφέρεται ο δικαιούχος.
Υπάρχουν όμως, σοβαρότερα ζητήματα που ανακύπτουν, όπως π.χ η έγκριση δαπάνης για το πρώτο παραστατικό (φωτ.1) των 15.000 ευρώ έγινε στις 25/4/16 και αναρτήθηκε στην "Διαύγεια" στις 30/12/2016! Γιατί; Για να χαθούν τα... ίχνη του;
Ακολούθησε η δεύτερη έγκριση των 40.000 ευρώ στις 8/6/16 (φωτ.2), με ανάρτηση στην "Διαύγεια" στις 12/8/16, αλλά το ζουμί βρίσκεται σε τούτο:
Ενώ όλα αυτά είχαν συμβεί, το Δ.Σ της ΔΕΥΑΙ, συνεδρίασε (για να εγκρίνει την "αποχώρηση" του κ. Μακάριου), υπό την προεδρία του κ.Θωμά Μπέγκα (δημάρχου και προέδρου της δημοτικής επιχείρησης) στις 5/7/2016, πολύ αργότερα δηλαδή αφ ότου εγκρίθηκε η... ενθυλάκωση των χρημάτων από τον κ. Μακάριο!
Γιατί;
Υπάρχει κι άλλο, ...καλύτερο: Σύμφωνα με όσα ισχύουν - και την ερμηνεία των... γραφών από γνωρίζοντες - ο σύζυγος της βουλευτού δικαιούνταν μόνο τις 15.000 ευρώ, όχι όμως και τις 40.589 και εν πάση παεριπτώσει ένα από τα δύο ποσά.
Στην περίπτωση, όμως, της συνταξιοδότησης του κ. Μακάριου, οι της διοίκησης της ΔΕΥΑΙ, κατέβαλαν προσπάθεια να εμφανιστεί ως "οικειοθελής αποχώρηση", προφανώς για να του δώσουν τα χρήματα ( και πάλι, σε τέτοια περίπτωση, δεν θα δικαιούνταν και τα δύο ποσά)!
Και τώρα τι θα γίνει, θα επιστραφούν τα χρήματα; Ο κ. Χρυσοστόμου μας είπε, πως ναι, η ΔΕΥΑΙ θα τα ζητήσει και αν δεν επιστραφούν (και από τον κ. Γιωτάκη), θα βεβαιωθούν στην εφορία.
Δυστυχώς, όμως, δεν γίνεται έτσι. Δεν υποχρεούται κανείς να επιστρέψει χρήματα, αλλά αν ανακύψει θέμα θα καταλογιστούν σε αυτούς που τα ενέκριναν, με το βάρος να πέφτει στην πρώην γενική διευθύντρια και την προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών, ενδεχομένως και στο διοικητικό συμβούλιο.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr