Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2017
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
OKPAPAΣυνεχίζεται η "φάμπρικα" των απευθείας αναθέσεων από τον Δήμο Ιωαννιτών και κάποιους τους βλέπω να κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, λίαν συντόμως.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ (Οργανισμός Αλληλεγγύης κλπ) κ. Φίλιππος Τσουμάνης (που εισηγούνταν και ψήφιζε την μισθοδοσία για τον εαυτό του και την υπόθεση χειρίζεται πλέον ο εισαγγελέας), ο οποίος εισηγήθηκε, πέραν των άλλων, μια απευθείας ανάθεση 80.000 ευρώ και ομοϊδεάτη του και φίλα προσκείμενο στην Δημοτική Αρχή, της εταιρείας "Αρλέτος Α.Τ.Ε.Ε".
Με την διαδικασία του... κατεπείγοντος, δήθεν, συνεδρίασε το Δ.Σ του Οργανισμού στις 29/11/16 , εγκρίθηκε η εισήγηση του κ. Τσουμάνη να δοθεί στην προαναφερθείσα εταιρεία με μηδενική έκπτωση, όταν σε παρόμοιο έργο του Δήμου είχε δώσει έκπτωση 58,41%!
Συνεπώς ο ΟΚΠΑΠΑ, η πόλη, ζημιώθηκε τουλάχιστον 46.000 ευρώ από την διαδικασία, πέραν του ότι ήταν παράνομος, αφού ο νόμος λέει ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να δοθεί έργο για ποσό μέχρι 24.000 ευρώ.
Υπάρχει, όμως, και κάτι άλλο: Ήταν τάχα τόσο... κατεπείγον το έργο λόγω του σεισμού του Οκτωβρίου του 2016, που η Επιτροπή παρακολούθησης της πορείας του, ορίστηκε στις 22/3/17 (!), δηλαδή πέντε μήνες αργότερα, με Πρόεδρο βεβαίως τον εαυτό του!
Ασφαλώς και ευθύνη φέρουν και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού , ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μαζί και ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Βασ. Μιχελάκης.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr