Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
anexartitidimotikiprotoporiaΈντονη ήταν η αντίδραση των κατοίκων και επιχειρηματιών κατά μήκος της Λεωφόρου Νιάρχου, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αίτημά τους, η αλλαγή της μελέτης η οποία έχει εκπονηθεί για την διαπλάτυνση της συγκεκριμένης Λεωφόρου και η οποία αν εφαρμοστεί στην πράξη, καταδικάζει την περιοχή στον μαρασμό και τις επιχειρήσεις σε αφανισμό. Αυτό κατέθεσε ο εκπρόσωπος των συγκεκριμένων πολιτών, που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση. Όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δήμο, δήλωσαν άγνοια της σχετικής μελέτης, ζητώντας από την Δημοτική Αρχή ενημέρωση για την πορεία όλου του εγχειρήματος χωρίς να παίρνουν σαφή απάντηση τόσο από το Δήμαρχο όσο και από άλλους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας. Ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Θ. Μπέγκας, απέφυγε να δώσει σαφείς εξηγήσεις στο σώμα και κατ επέκταση στους ενδιαφερόμενους συμπολίτες που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση, παραπέμποντας το όλο ζήτημα σε επόμενη συνεδρίαση με το αιτιολογικό ότι θα ζητήσει περισσότερες εξηγήσεις από την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία έχει την ευθύνη εκτέλεσης του έργου εφαρμόζοντας την σχετική μελέτη.

"Αισθανόμαστε ως παράταξη και ως πολίτες αυτής της πόλης πολύ άσχημα, που κατόπιν εορτής έρχεται προς συζήτηση ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως είναι η κατασκευή της Λεωφόρου Νιάρχου, η οποία είναι πράγματι ένα τεράστιας αξίας και σημασίας έργο, όχι μόνο για όλη την πόλη, αλλά και για ένα μεγάλο τμήμα της Β.Δ Ελλάδας, αφού αυτός ο δρόμος οδηγεί εκτός όλων των άλλων στο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Όσα ακούγονται σ αυτή την αίθουσα από την Δημοτική Αρχή είναι λόγια αέρος, αφού στα χέρια μας δεν έχουμε καμιά μελέτη, κάτι που είχε δεσμευτεί να φέρει η Δημοτική Αρχή από τον περασμένο Γενάρη. Επιβάλλεται λοιπόν η προσκόμιση όλων εκείνων των στοιχείων, που να ρίχνουν φώς στην υλοποίηση του έργου και επί αυτών θα πάρουμε θέση. Αναμφιβόλως είμαστε υπέρ της κατασκευής αυτού έργου, κάτι που επιμέναμε να προταχθεί ως πρώτης προτεραιότητας, όταν η Δημοτική Αρχή το είχε εντάξει β΄ προτεραιότητας προ ολίγων μηνών και βεβαίως είμαστε υπέρ των τροποποιήσεων, όπου αυτές μπορούν να γίνουν» τόνισε μεταξύ άλλων ο Επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κ. Ν. Γκόντας.

Ο κ. Ν. Γκόντας, μετά από συνεννόηση με τους αρχηγούς των άλλων παρατάξεων του Δήμου, κατέθεσε κοινό αίτημα που υπέγραψαν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ζητώντας ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία μοναδικό θέμα συζήτησης θα είναι η « λειτουργία εν γένει και λήψη αποφάσεων της ΔΕΥΑΙ».
Επίσης ο κ. Ν. Γκόντας αναφέρθηκε στην πρόσφατη καταδικαστική απόφαση δημοτικών συμβούλων της προηγούμενης και τωρινής δημοτικής αρχής, για παράβαση καθήκοντος, κάτι που έχει να κάνει με την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. «Δεν επιχαίρουμε γι' αυτό ούτε είναι στη δική μας φιλοσοφία η προσφυγή στα δικαστήρια, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογείται το καθεστώς αναθέσεων στο οποίο συνεχώς επιδίδεται και τώρα η Δημοτική Αρχή. Λέμε όχι στις ασυλίες» σημείωσε ο κ. Γκόντας και ζήτησε να τελειώσει αυτές τις μεθοδεύσεις η Δημοτική Αρχή. Επίσης ο κ. Γκόντας αναφέρθηκε στα λύματα που οδηγούνται στη λίμνη, μέσω του αύλακα στα σύνορα του παλιού δήμου με την Ανατολή .
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr