Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
Megas σε δημ συμβούλιο Jul 17Το νέο νομοθετικό πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα στη δημοτική αρχή να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία 47 νέων θέσεων εργασίας στον τομέα της καθαριότητας.
Το θέμα εισηγήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας λέγοντας πως “η χρηστή οικονομική διαχείριση που έχουμε κάνει, μας επιτρέπει με βάση το νέο νόμο να χρηματοδοτήσουμε τη δημιουργία 47 νέων θέσεων εργασίας στο Δήμο μας”. Η εισήγηση του Δημάρχου υπερψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Συγκεκριμένα το θέμα τέθηκε στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης ως τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιωαννιτών ώστε να προβλεφθεί η σύσταση νέων θέσεων ανταποδοτικών υπηρεσιών σχετικών με την καθαριότητα, καθώς με βάσει το Νόμο 4479 που ψήφισε πριν από λίγες μέρες η Βουλή, επέρχονται αλλαγές στα όσα ίσχυαν έως σήμερα, αλλαγές που δίνουν τη δυνατότητα στους δήμους να ενισχυθούν με αναγκαίο μόνιμο προσωπικό στον τομέα αυτό.
Στις 11 νέες θέσεις εργασίας που ήδη είχε αιτηθεί στο υπουργείο να εγκρίνει για να τις προκηρύξει ο Δήμος Ιωαννιτών με βάση τον παλιό Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, στον οποίο απέμενε και 1 κενή θέση, προστέθηκαν άλλες 35 νέες θέσεις με βάση το νέο Οργανισμό κι έτσι συνολικά δημιουργούνται 47 νέες θέσεις εργασίας (11+1+35=47) στον τομέα της καθαριότητας. Αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστιαία αύξηση του 50% στο ήδη υπηρετούν προσωπικό στον τομέα καθαριότητας του Δήμου. Φυσικά οι προσλήψεις θα ακολουθήσουν όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον ΑΣΕΠ.
“Είναι πολύ σημαντικό το ότι ο Δήμος σε αυτές τις εποχές έχει την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτήσει 47 νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας κατά 50% το προσωπικό καθαριότητας. Είναι μια απόφαση που ισορροπεί ανάμεσα στις ανάγκες που έχει η υπηρεσία και στην διασφάλιση της συνέχισης της οικονομικής υγείας του Δήμου μας”, είπε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων στην εισήγηση του.
Ο κ. Μπέγκας τόνισε πως το επίσης εξαιρετικά σημαντικό γεγονός είναι το ότι η οικονομική επιβάρυνση που θα υποστεί ο τομέας των ανταποδοτικών από το κόστος του επιπλέον προσωπικού, δεν θα διαταράξει την πολιτική της Δημοτικής Αρχής. Όπως είπε ο Δήμαρχος “Δεν αλλάζει η πολιτική μας για επιπλέον μειώσεις τελών για τους συμπολίτες μας και το 2018, ούτε ο σχεδιασμός μας για έργα και δράσεις που χρηματοδοτούνται από τα ανταποδοτικά. Έργα όπως η προσθήκη και νέων υπόγειων κάδων απορριμάτων, η τοποθέτηση λαμπτήρων LED για εξοικονόμηση ενέργειας και βεβαίως η διαδικασίες που δρομολογήσαμε για την απομάκρυνση του εργοταξίου από τη λίμνη”.
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Δημήτρης Κατηρτσίδης τόνισε πως “κάνουμε την καλύτερη διαχείριση των ανταποδοτικών τελών προς όφελος του συνόλου των δημοτών μας”.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίτσας, υπογράμμισε πως ο “έγινε πολύ σοβαρή επεξεργασία όλων των στοιχείων ώστε να καταλήξουμε σε αυτή την απόφαση που διασφαλίζει τις υπηρεσιακές ανάγκες, διασφαλίζει ότι μπορούμε να πληρώσουμε τη μισθοδοσία του νέου προσωπικού και ταυτόχρονα δεν διαταράσσει το σχεδιασμό μας”.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr