Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
Giannena Tora Kipseli 2017Το Σύλλογο γονέων και φίλων παιδιών με ειδικές ανάγκες, «Η Κυψέλη», επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα η Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα» με επικεφαλής τους Δημοτικούς Συμβούλους Άρη Μπαρτζώκα και Δημήτρη Πάνου και το Συντονιστή της Γραμματείας Βασίλη Σταμάτη. Η δομή στεγάζεται σε κτήριο που έχει παραχωρήσει η διοίκηση του νοσοκομείου Χατζηκώστα στις παλιές εγκαταστάσεις του. Η Πρόεδρος της «Κυψέλης» κ. Μαρία Σκανδάλη ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της Παράταξης ότι ο Σύλλογος λειτουργεί μόνο με εθελοντική προσφορά από τα μέλη του χωρίς κρατική επιχορήγηση και με μηδαμινή οικονομική βοήθεια από το Δήμο. Τα παιδιά μπορούν να κάνουν γυμναστική, να παρακολουθούν μαθήματα λογοθεραπείας, κιθάρας και ψυχαγωγικά προγράμματα, τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Στην πόλη μας υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ΑΜΕΑ αλλά ως σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη καταγραφή τους ενώ με βάση τα ισχύοντα διεθνώς τα ΑΜΕΑ συνήθως ανέρχονται στο 10% του πληθυσμού. Ένα από τα βασικά προβλήματα των Ιωαννίνων είναι η μη ύπαρξη επαρκούς αριθμού διαβάσεων σε δρόμους και πεζοδρόμια για άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά και η κακή συμπεριφορά μερικών συμπολιτών μας οι οποίοι σταθμεύουν στις διαβάσεις αυτές και δυσκολεύουν την κίνηση όσων μετακινούνται με αναπηρικά αμαξίδια. Η κ. Σκανδάλη σημείωσε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης τόσο σε δημόσια κτήρια, όπως π.χ. στο Δημαρχείο, σε δομές πρόνοιας του Δήμου, στο δημόσιο κολυμβητήριο όπου δεν υπάρχει αναβατόριο κ.α. Επισημάνθηκε επίσης ότι, οι θέσεις στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες στα Ιωάννινα δεν είναι επαρκείς. Κυρίως γύρω από τους πεζοδρόμους του κέντρου της πόλης, αλλά και σε δημόσιες υπηρεσίες όπως π.χ. η ΔΕΗ. Μια ικανοποιητική λύση θα ήταν να παραχωρήσει ο Δήμος μερικές από τις θέσεις στάθμευσης στην είσοδο του Δημοτικού parking. Τέλος, η ΔΕΥΑΙ έχει θεσπίσει πολύ αυστηρά κριτήρια για την παροχή της έκπτωσης του 50% με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι εκ των ΑΜΕΑ να είναι πολύ λίγοι.

Η αντιπροσωπεία της Παράταξης «Γιάννενα Τώρα» ευχαρίστησε την κ. Σκανδάλη και τα μέλη του Δ.Σ. για την ενημέρωση και υποσχέθηκε να επαναφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρότασή της για δημιουργία ενημερωτικών μηνυμάτων στους τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα προβλήματα των ΑΜΕΑ στην πόλη μας.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr