Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
anexartitidimotikiprotoporia«Τον εξορθολογισμό  στη ΔΕΥΑΙ,  που είναι η αγαπημένη λέξη  του Προέδρου της Επιχείρησης και Δημάρχου κ. Θ. Μπέγκα, θα κληθούν οι Γιαννιώτες να τον πληρώσουν με «καπέλο» 965.000 ευρώ, ποσό το οποίο αφορά τους τόκους, λόγω μη έγκαιρης πληρωμής  των ληξιπρόθεσμων οφειλών  της επιχείρησης από χρέη προς την ΔΕΗ και τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ  και που συσσωρεύτηκαν  την τελευταία επταετία από την σημερινή Δημοτική Αρχή.
Στην τελευταία συνεδρίαση της Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ, αποφασίστηκε μια ακόμη αναμόρφωση του προϋπολογισμού για οφειλές τόκων 965.000 ευρώ σε ΔΕΗ και ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ  και αυτό βαπτίσθηκε από τον κ. Μπέγκα ως εξορθολογισμός και νοικοκύρεμα στα οικονομικά της ΔΕΥΑΙ, όταν είναι γνωστό ότι τα χρέη της επιχείρησης, μόνο προς τον ΣΥΔΛΙ, έχουν πολλαπλασιαστεί επί των ημερών τους και έχουν φτάσει στο δυσθεώρητο ποσό των 6.132.651 ευρώ. Μαζί δε με τις οφειλές προς την ΔΕΗ, το ποσό ξεπερνά τα δέκα εκατομμύρια ευρώ και αυτό ο κ. Μπέγκας εξακολουθεί να το ονομάζει εξορθολογισμό  και νοικοκύρεμα, παίζοντας με τις λέξεις και κυρίως με την νοημοσύνη των συμπολιτών μας, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν την ανερμάτιστη πολιτική που εφαρμόζει η Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ.
Αυτού του είδους η διαχείριση στη ΔΕΥΑΙ, αποδεικνύει περίτρανα τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται η σημερινή Δημοτική Αρχή όλα τα ζητήματα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Δήμου μας.
Αυτόν τον Δήμο, για τον οποίο ο αντιδήμαρχος και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ  κ. Μανταλόβας,  σε πρόσφατη τοποθέτηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο, μίλησε για πρωτοποριακό Δήμο στις μειώσεις δημοτικών τελών ,αγνοώντας πλήρως την τιμή του νερού στο Δήμο, η οποία σε περιόδους κρίσης παραμένει στα ύψη παρά τις υποσχέσεις τους για μειώσεις. Για να δικαιολογήσουν την παντελή τους αδυναμία να ανταποκριθούν στα αιτήματα των πολιτών, καταφεύγουν στη προσφιλή τακτική της επίρριψης  ευθυνών σε προηγούμενες δημοτικές αρχές, ενώ ήδη βαδίζουν στο όγδοο χρόνο δικής τους θητείας στο δήμο μας
Πράγματι είναι <<πρωτοποριακός>> ο Δήμος  μας και την <<πρωτοπορία>> αυτή την βλέπουν καθημερινά οι πολίτες μπροστά τους και κυρίως την αισθάνονται στο πετσί τους, όταν καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά σε δημοτικά τέλη, χωρίς να απολαμβάνουν και τις ανάλογες υπηρεσίες.
Με ένα συνεχή κομπασμό, πορεύεται η σημερινή δημοτική αρχή, κάνοντας λόγο  περί του μεγάλου σχεδιασμού  έργων για τον Δήμο μας, που  επί ημερών τους παραμένουν λόγια, ενώ  οι συμπολίτες μας  μέχρι στιγμής δεν έχουν δει να γίνεται έστω και ένα σημαντικό έργο».
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr