Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
70.000 ευρώ για το 2018
Kolokas Giotitsas 2017Ο Δήμος Ιωαννιτών για πρώτη φορά με σχέδιο και συγκεκριμένες προϋποθέσεις εντάσσει στον προϋπολογισμό του τακτική επιχορήγηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων του Δήμου.
Στόχος να καθιερωθεί από όλες τις Δημοτικές Αρχές ώστε να ενισχυθεί η αθλητική δράση που αφορά χιλιάδες νέα παιδιά τα οποία βρίσκουν διέξοδο στα αθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στα Γιάννενα.
Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παντελής Κόλοκας και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίτσας, με δηλώσεις τους σήμερα τόνισαν τη σημασία που έχει η κίνηση αυτή για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου που η επιχορήγηση των ερασιτεχνικών σωματείων εντάσσεται στον προϋπολογισμό και στόχος μας είναι αυτό να καθιερωθεί, γιατί πιστεύουμε ότι ενισχύοντας τον αθλητισμό τα χρήματα που δαπανούνται αποκτούν μεγαλύτερη αξία για ολόκληρη την κοινωνία», σημείωσε αρχικά ο κ. Κολόκας, ο οποίος ευχαρίστησε στη συνέχεια τους Βασίλη Γιαννάκη και Στέφανο Βασιλειάδη για τη δουλειά που έκαναν προκειμένου να υπάρξει μια πρώτη καταγραφή των σωματείων και των αναγκών τους.
Ο Θ. Γιωτίτσας από την πλευρά του σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός του Δήμου οφείλει, πέρα από τις ανελαστικές δαπάνες, να περιέχει και πόρους που επιστρέφονται στην κοινωνία.
«Επιλέξαμε να στηρίξουμε τα ερασιτεχνικά σωματεία καλύπτοντας ένα μέρος των αναγκών τους οι οποίες δεν καλύπτονται πια από το κράτος ή ιδιώτες υποστηρικτές τους. Γνωρίζουμε ότι δεν λύνονται όλα τα προβλήματα αλλά ξεκινάμε φέτος με το ποσό των 70.000 ευρώ και είμαστε εδώ να συζητήσουμε οποιαδήποτε περαιτέρω οικονομική ενίσχυση. Κάνουμε μια αρχή πάνω σε όρους και προϋποθέσεις που θέτει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σχετικά με τις επιχορηγήσεις. Θα δούμε πως θα κυλήσει η διαδικασία και θα έχουμε και συνέχεια», υπογράμμισε ο κ. Γιωτίτσας.
Να σημειωθεί πως οι όροι και οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν τα αθλητικά σωματεία προκείμενου να τύχουν της οικονομικής ενίσχυσης από το Δήμο θα ανακοινωθούν στις αρχές του νέου έτους, οπότε και θα ξεκινήσει και η διαδικασία κατάθεσης των δικαιολογητικών.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr