Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
arsakeiaΗ Εποπτεία των Σχολείων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας διοργανώνει Ημερίδα για δασκάλους και νηπιαγωγούς με θέμα «Ο εκπαιδευτικός στον 21ο αιώνα – Σύγχρονες βιωματικές προτάσεις για αυτομόρφωση», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018, 9:00-16:00, στα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων (επαρχιακή οδός Λογγάδων-Βασιλικής, 45500 Λογγάδες Ιωαννίνων) με ελεύθερη συμμετοχή για τους εκπαιδευτικούς των δημοσίων και των ιδιωτικών σχολείων.
Τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία, ακολουθώντας την ιστορία τους στον χώρο τής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, καταθέτουν στην εκπαιδευτική κοινότητα προτάσεις διδακτικών προσεγγίσεων με χαρακτήρα ανακαλυπτικό και διαδραστικό που στοχεύουν στην ανάπτυξη τής δημιουργικής και τής κριτικής ικανότητας των μαθητών.
Σκοπός τής Ημερίδας είναι να παρουσιαστούν οργανωμένες δραστηριότητες και διερευνήσεις που αφορούν στο πρόγραμμα τού δημοτικού και τού νηπιαγωγείου και να αναδειχθεί η ρεαλιστική εφαρμογή τους στη σχολική πραγματικότητα.
Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Πρόεδρος τής Φ. Ε., και ο καθηγητής Ιωάννης Παρασκευόπουλος, Γενικός Γραμματέας τής Φ. Ε.
Θα ακολουθήσουν εισηγήσεις-εργαστήρια σε οργανωμένες δραστηριότητεςαπό διακεκριμένους επιστήμονες στον χώρο τής εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΑΠΘ (αλφαβητικώς): Γ. Γεωργουλέας, Τρ. Κωστούλη, Αν. Μικρόπουλος, Ξ. Μπήτσικας, Ξ. Παρασκευοπούλου, Θ. Ράπτης, Μ. Σακελλαρίου, Κ.Τάτσης.
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες:
http://protovathmia.arsakeio.gr τηλ.: 26510 52055 (εσωτ. 701), 6936581591
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr