Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
Rizopopoulos"Αυτό που συνέβη τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στα Γιάννενα είναι ένα γεγονός που πλέον δεν μπορεί να παραλείψει κανείς στα πολιτικά πράγματα της Ηπείρου.
Τα πρώτα ευχαριστώ ανήκουν στην iDialogue για την άψογη διοργάνωση, τον κ. Όμηρο Τσάπαλο για τον εξαιρετικό συντονισμό και στους κ. Σπύρο Βούλγαρη και κυρία Σοφία Κουνενάκη - Εφραίμογλου για τις καίριες παρεμβάσεις τους.
Το πολύ μεγάλο ευχαριστώ, όμως, το οφείλω δημόσια στους εκατοντάδες πολίτες που με το δυναμικό «παρών» τους έδειξαν τον δρόμο για αυτό που πρέπει να γίνει στην Ήπειρο. Ευχαριστώ επίσης και όλους όσοι δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν λόγω της κακοκαιρίας ή των παρεμβάσεων και με τηλεφωνήματα μάς παρότρυναν να συνεχίσουμε την προσπάθεια.
Απέδειξαν ότι οι κομματικές ανακοινώσεις, τα «ορθοπολιτικά» τείχη, όσο ψηλά και να είναι, και οι αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις ωχριούν απέναντι στη δύναμη της γλώσσας της αλήθειας, των επιχειρημάτων, της κοινής λογικής. Δεν μπορούν να σταθούν απέναντι στη γλώσσα που αρθρώνεται για να επισημάνει τα κακώς κείμενα και με ψυχραιμία προτείνει λύσεις. Τη γλώσσα που ενώνει τους πολίτες και δεν τους ζητά πιστοποιητικά κομματικών ή άλλων φρονημάτων.
Έφτασε το τέλος των κομματικών εντολοδόχων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Το κυριότερο όμως είναι το γεγονός ότι, με τη δυναμική παρουσία τους οι πολίτες απέδειξαν ότι αντιλαμβάνονται πως η πραγματικότητα που μας περιβάλλει δεν είναι αυτή που αρμόζει στην ιστορία, το ήθος και την εργατικότητα των Ηπειρωτών. Αντιλαμβάνονται ότι η Ήπειρος είναι καθηλωμένη σε ένα μοντέλο που είναι αδιέξοδο και που κατάφερε να μας χαρίζει μόνο θλιβερές πρωτιές στην ανεργία κρατώντας αιχμάλωτους των επιδοτήσεων όσους παλεύουν να δημιουργήσουν. Και επειδή ο λόγος μας πρέπει να είναι επίκαιρος, η ΕΛΣΤΑΤ επέστρεψε για να μας θυμίσει ξανά πως η Ήπειρος είναι μια από τις τρεις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης.
Το μήνυμα των πολιτών ήταν σαφές: θέλουμε μια άλλη πρόταση, μια άλλη αντίληψη, ένα άλλο μοντέλο και νέους ανθρώπους με διαφορετικές απόψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στην ομιλία τονίστηκε πως οι προτάσεις που κομίζουμε δεν έχουν στόχο αυτιά μη ακουόντων - στόχος ήταν να ερεθίσουν, να συζητηθούν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον στον δημόσιο διάλογο.
Σας ευχαριστώ που μαζί φυτέψαμε τον σπόρο. Τον σπόρο της αμφισβήτησης, της δημιουργικότητας, της απαίτησης συγκεκριμένων απαντήσεων και λύσεων.
Και αυτό για αρχή είναι πολύ μεγάλο.
Η Ήπειρος θα αλλάξει.
Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου ξεκίνησε η επανάσταση της κοινής λογικής."
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr