Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
asfaltostrosiΠερισσότερα από 3,8 εκ. ευρώ είναι ο συνολικός προϋπολογισμός των παρεμβάσεων που υλοποιεί ο Δήμος Ιωαννιτών οι οποίες εντάσσονται στο ολοκληρωμένο σχέδιο κατασκευής και βελτίωσης των υποδομών σε περιοχές επεκτάσεων του σχεδίου πόλεως των Ιωαννίνων.
Στο πλαίσιο αυτό εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ιωαννιτών ενός ακόμη σημαντικού έργου προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ, για παρεμβάσεις που αφορούν την βελτίωση των υποδομών, την συντήρηση και την ασφαλτόστρωση οδών στην περιοχή του Κάτω Νεοχωρόπουλου (ομάδα οδών κάθετες στην Ασημακοπούλου), των Καρδαμιτσιών και στα Μέλανδρα - Νέα Ζωή.
Πρόκειται για παρεμβάσεις οι οποίες θα γίνουν στις οδούς Βαμβακάρη, Αλκμήνης, Νικολαϊδη, Λ. Καραγιάννη, Μ. Κατράκη, Μ. Μαυρογένους, Αδράστειας, Αδ. Κασούμη, Θ. Δεληγιάννη, Ισοκράτους, Ρηζικώστα, Βοσπόρου, Ειρήνης και Σ. Θεοφάνους στο Κάτω Νεοχωρόπουλο και στις Ομήρου, Δαβάκη, Μενελάου, Μ. Μελεδάκη, Φ. Κόντογλου και Νέστορα στις περιοχές των Καρδαμιτσίων, Μελάνδρων και Νέας Ζωής. «Βήμα - βήμα υλοποιούμε το μεγαλύτερο σχέδιο αναβάθμισης των υποδομών, που εξασφαλίζουν πολιτισμένες συνθήκες διαβίωσης, σε μια σειρά από γειτονιές και περιοχές του Δήμου.
Επιστρέφουμε στους πολίτες με έργα και το τελευταίο ευρώ που εισπράττουμε μέσα από την εισφορά σε χρήμα, απορρίπτοντας κάθε λογική και ενέργεια πελατειακής διαχείρισης και κατασπατάλησης αυτών των πόρων, όπως συνέβαινε σε άλλες εποχές, όταν μετατρέπονταν σε πελατειακές διευθετήσεις αντί να κατευθύνονται στην κατασκευή βασικών έργων υποδομής στις επεκτάσεις του σχεδίου της πόλης.
Ήδη δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,150 εκατ. ευρώ υλοποιούνται σε διάφορες περιοχές (Νέα Ζωή, Καρδαμίτσια, Λασπότοπος, Βοτανικός, Βρυσούλα, Αγία Τριάδα), ένα τρίτο 610 χιλ ευρώ είναι ήδη σε διαδικασία δημοπράτησης και αφορά την περιοχή των Σεισμοπλήκτων, ενώ στη σειρά υλοποίησης βρίσκεται μετά την έγκριση των όρων δημοπράτησης από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ένα ακόμη σημαντικό έργο προϋπολογισμού 1 εκατ ευρώ για τις περιοχές του Κάτω Νεοχωρόπουλου, των εργατικών κατοικιών στην Ανθούπολη, των Μελάνδρων και των Καρδαμιτσίων», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Θανάσης Μανταλόβας.
«Οι παρεμβάσεις που αφορούν την πλήρη ανακατασκευή ή βελτίωση του οδοστρώματος, στις περιοχές του Κ. Νεοχωρόπουλου, της Ανθούπολης, των Μελάνδρων και της Νέας Ζωής, εντάσσονται σε ένα συνολικό πλαίσιο έργων που έχουμε εκπονήσει ως Δημοτική Αρχή με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του δήμου μας.Παρεμβαίνουμε σε περιοχές όπου η έλλειψη σύγχρονων υποδομών είναι εμφανής και θα συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα με νέες δημοπρατήσεις σημαντικών έργων και σε άλλες περιοχές του Δήμου μας», αναφέρει από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Έργων, Γιάννης Λιόντος.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr