Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
prostatepse to paidi sou ioannina 2Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία) το ένατο σεμινάριο της πανελλαδικής δράσης επιμορφωτικών σεμιναρίων «Προστάτεψε το Παιδί σου από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα» στα Ιωάννινα.
Κεντρικός ομιλητής και επιστημονικός υπεύθυνος της δράσης είναι ο Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικός ερευνητής και αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων και Πρόεδρος του Cyber Security International Institute (CSI) κ. Μανώλης Σφακιανάκης.
Ο κ. Σφακιανάκης επεσήμανε τους κινδύνους αλλά και τα πολλαπλά οφέλη από την ορθή χρήση του Διαδικτύου, ενώ απάντησε σε πολλές ερωτήσεις γονέων αλλά και παιδιών για το πώς να προστατεύονται κατά την πλοήγησή τους στο Ίντερνετ, κερδίζοντας σε γνώση χωρίς να εκτίθενται στους κινδύνους της ψηφιακής εποχής.
Στις ομιλίες τους η Ψυχολόγος MSc – Ψυχοθεραπεύτρια και υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βέρα Αθανασίου και η Ψυχολόγος – Εγκληματολόγος κ. Μαρίσα Βουλγαράκη, εστίασαν στα φαινόμενα του cyber bullying αλλά και στα ζητήματα ουσιαστικής επικοινωνίας των γονέων με τα παιδιά. 
Την εκδήλωση άνοιξε η κ. Δέσποινα Γριβέα, η οποία ευχαρίστησε τους κατοίκους των Ιωαννίνων για τη θερμή ανταπόκριση στην πρωτοβουλία, ενώ κάλεσε στο βήμα τον επικοινωνιολόγο Σπύρο Ριζόπουλο, ευχαριστώντας τον για την ουσιαστική συμβολή του στην πραγματοποίηση του σεμιναρίου στον τόπο καταγωγής του.
prostatepse to paidi sou ioannina rizopoulosΟ κ. Ριζόπουλος εξήρε το έργο της iDialogue και την προσπάθειά της για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, σημειώνοντας πως «ότι δεν αλλάζει πεθαίνει. Για αυτό και στήριξα την πρωτοβουλία με κάθε μέσο ζητώντας μόνο να γίνει μια από τις ημερίδες στα Ιωάννινα».
Ο κ. Ριζόπουλος ευχαρίστησε δημόσια τον κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Wind Νάσο Ζαρκαλή για την στήριξη της δράσης.Υπενθυμίζεται πως Μέγας Πανελλαδικός Χορηγός της δράσης είναι η εταιρεία MYTILINEOS, Πανελλαδικός Χορηγός της δράσης είναι η εταιρεία WIND Ελλάς και υλοποιείται με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr