Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
Παράλληλα εισέρχεται στην αγορά μοσχαριού με δική της φάρμα με ορίζοντα διάθεσης ποσοτήτων τις αρχές του 2019
nitsiakosΣτο ποσό των 50 εκατ. ευρώ ανέρχεται το επενδυτικό πλάνο της πτηνοτροφικής εταιρείας Νιτσιάκος που υλοποιεί τη διετία 2018-2019 με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της παραγωγής και την είσοδο της εταιρείας στην αγορά του μοσχαριού.
Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στελέχη της εταιρείας σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους, η εταιρεία παραμένει στρατηγικά στο χώρο του κοτόπουλου, με το μαύρο κοτόπουλο, να αποτελεί στρατηγική επιλογή ανάδειξης της σημασίας της σωστής διατροφής.
Στο πλαίσιο του επενδυτικού της προγράμματος, η εταιρεία προγραμματίζει, μεταξύ άλλων, την επέκταση του υφιστάμενου πτηνοσφαγείου – τυποποιητηρίου στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων, τη δημιουργία νέας μονάδας βιολογικού καθαρισμού και επεξεργασίας των στερεών αποβλήτων και την επέκταση του εκκολαπτηρίου.
Επιπλέον, σχεδιάζεται τη δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής προψημένων προϊόντων, αυξάνοντας τη δυναμικότητα και διασφαλίζοντας τη σταθερή ποιότητα αλλά και την ευελιξία στη διαχείριση των συνταγών που έχουν πάντα ως πρώτη ύλη τα κοτόπουλα και τις γαλοπούλες Νιτσιάκος. Σημειώνεται ότι η πανέ γαλοπούλα Νιτσιάκος, αποτελεί το μοναδικό ελληνικής προέλευσης προϊόν γαλοπούλας, το οποίο διατίθεται στην ελληνική αγορά.
Όπως αναφέρθηκε, η εταιρεία προχώρησε στην αγορά των παλιών εγκαταστάσεων του Κεράνη στη Χαλκίδα, απέναντι από το λιμάνι έκτασης 135 στρεμμάτων, με 35.000 τ.μ. καλυμμένη έκταση με στόχο την εγκατάσταση κέντρου διανομής ζωοτροφών στη Νότια Ελλάδα.
Παράλληλα η εταιρεία Νιτσιάκος, εισέρχεται στην αγορά μοσχαριού με δική της φάρμα με ορίζοντα διάθεσης ποσοτήτων τις αρχές του 2019. Σύμφωνα με τη διοίκηση, η παραγωγή θα είναι μικρή και θα δίνεται έμφαση στην premium ποιότητα του κρέατος με επιλεγμένες φυλές ενώ θα αφορά σε διάθεση μόνο στην εγχώρια αγορά.Όπως αναφέρθηκε, η Νιτσιάκος σχεδιάζει τη δημιουργία νέων κωδικών στην κατηγορία των αλλαντικών. Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει τη στρατηγική συμφωνία συνεργασίας με την εταιρεία παραγωγής και διανομής αλλαντικών ΝΙΚΑΣ, που ανήκει στον όμιλο της Chipita, για την παρασκευή αλλαντικών από κοτόπουλο.
Το 2017 ο τζίρος της Νιτσιάκος ανήλθε στα 325 εκατ. ευρώ, έναντι 301,5 εκατ. ευρώ το 2016. Επίσης ο τραπεζικός δεν παρουσίασε καμία αύξηση το 2017, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.
Όσον αφορά στις εξαγωγές, όπως αναφέρθηκε, η εταιρεία μετά το άνοιγμα της αγοράς σε κεντρική και νότια Ιταλία στρέφει την προσοχή της και στη Βόρεια Ιταλία, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο ολόκληρη τη χώρα. Μετά το Βαλκάνια, την Κύπρο και την Ιταλία, οι εξαγωγές της Νιτσιάκος το 2019, θα διευρυνθούν με την αγορά της Αγγλίας να αποτελεί τον επόμενο στόχο.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr