Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
godas1Για προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης στο δήμο Ιωαννίνων, κατηγόρησε τον δήμαρχο κ.Θωμά Μπέγκα ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κ. Νίκος Γκόντας, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία γίνονταν ο ετήσιος απολογισμός του δήμου του έτους 2017.
«Και αυτός ο απολογισμός, όπως και όλοι οι προηγούμενοι επτά από τις ίδιες δημοτικές αρχές, είναι εκτός τόπου και χρόνου, με τον δήμαρχο να καταβάλει απέλπιδα προσπάθεια να πείσει τους συμπολίτες, ότι παράγει τεράστιο έργο και που έχει την απορία γιατί εκείνοι δεν το αντιλαμβάνεται και γιατί δεν το εισπράττουν! Μάλιστα ο κ. Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι έχει ρίξει το βάρος στα μεγάλα έργα, ξεχνώντας ότι η πόλη μας πάσχει στα έργα της καθημερινότητας, με τους πολίτες να απογοητεύονται ολοένα και περισσότερο.
Δυστυχώς γι αυτόν αλλά και για όλους μας, αυτή η πόλη δεν είδε ακόμη ούτε ένα μεγάλο έργο, που να σηματοδοτεί το πέρασμα της από αυτή. Απτό παράδειγμα η σημερινή εικόνα σε αυτή εδώ την αίθουσα σ ατή την κορυφαία στιγμή, όπως είναι ο απολογισμός, όπου οι ίδιοι οι συμπολίτες απουσιάζουν επιδεικτικά, όχι διότι εμπνέονται από αίσθημα εμπιστοσύνης προ την Δημοτική Αρχή, όπως θέλει ο Δήμαρχος, αλλά επειδή οι ίδιοι είναι απογοητευμένοι από την παντελή απραξία και απουσία αυτής της δημοτικής αρχής στην αναμόρφωση της πόλης μας. Δεν περιμένουν τίποτα πλέον από αυτή την Δημοτική Αρχή, η οποία έχει αφήσει στην τύχη της την πόλη επί δύο θητείες τώρα.
Η παράταξή μας συναισθανόμενη την ευθύνη δεν έκανε στείρα αντιπολίτευση όλα αυτά τα χρόνια. Αντίθετα λειτούργησε εποικοδομητικά και αυτό φαίνεται να μη το αντιλαμβάνονται στην Δημοτική Αρχή. Είχαμε και έχουμε την διάθεση συνεργασίας για απαραίτητες παρεμβάσεις όπως αυτή της κατασκευής του δακτυλίου Γεννηματά - Πανηπειρωτικού, της οποίας όμως δυστυχώς απορρίφθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι στερώντας την πόλη μας από ένα χρήσιμο έργο. Γι αυτό υπάρχουν ευθύνες και στη Δημοτική Αρχή, τις οποίες αφού αναλάβει, θα πρέπει να καταβάλει προσπάθειες αποκατάστασης της τάξης έχοντας και την αμέριστη στήριξη της παράταξής μας.Εμείς νοιαζόμαστε για το καλό της πόλης και δεν λιποτακτούμε. Το να καταφεύγει κανείς στην παρελθοντολογία ,προσφιλές άθλημα του δημάρχου και να επιρρίπτουμε συνέχεια τις ευθύνες στην γραφειοκρατία, έχει αρχίσει να γίνεται γραφικό και δεν διασώζεται η Δημοτική Αρχή, η οποία συνεχώς τις επικαλείται.
Ζήσαμε και εμείς στο πετσί μας την γραφειοκρατία, αλλά με πολύ δουλειά και επιμονή καταφέραμε να την ξεπεράσουμε και να κάνουμε όλα αυτά τα έργα που αλλάζουν την πόλη μας και αυτό δεν αμφισβητείται, ενώ υπάρχει μέτρο σύγκρισης του τότε με το τώρα Για μια ακόμη φορά περίσσεψαν τα λόγια και στέρεψε η πόλη από έργα .Μεγάλα θύματα της ανικανότητας κασι της αδιαφορίας των κυβερνώντων των δήμο μας οι κάτοικοι των δημοτικών διαμερισμάτων, τα οποία έχουν εγκαταληφθεί πλήρως» τόνισε ο κ. Γκόντας μεταξύ άλλων.
Στη συνέχεια ο κ. Γκόντας έκανε ειδική αναφορά στον νέο εκλογικό νόμο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» που προβλέπει απλή αναλογική ,λέγοντας, πως « αν και με τα ποσοστά της η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ θα εξασφάλιζε την πλειοψηφία των εδρών στο Δημοτικό Συμβούλιο, εν τούτοις ο ίδιος σε αντίθεση με τον δήμαρχο, είναι αντίθετος στην απλή αναλογική, διότι ο Δήμος δεν θα διοικείται και θα μένει πίσω σε έργα»
Ακόμη αναφέρθηκε στην ελλειπή λειτουργία του τομέα της καθαριότητας, η οποία λειτουργεί στοιχειωδώς και αυτό χάριν στο φιλότιμο των εργαζομένων. Μεγάλη μάστιγα χαρακτήρισε τον πολλαπλασιασμό των αδέσποτων στην πόλη, για τον οποίο δεν τυγχάνει ανάλογης αντιμετώπισης από το Δήμο. Τέλος ο κ. Γκόντας αναφέρθηκε σε μια σειρά παρεμβάσεις που έγιναν επί θητείας του στο Δήμο Περάματος, όπως ο τριτοβάθμιος Βιολογικός Καθαρισμός, τα έργα προστασίας της λίμνης, τα έργα προστασίας των Πηγών Κρύας κλπ. «Είχαμε πολλές διαφορές με τον τότε Δήμαρχο Μιχάλη Κασσή αλλά για το κοινό καλό συνεργαστήκαμε προς όφελος του τότε Δήμου μας και του τότε Δήμου Περάματος».
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr