Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
Ioannina Lake Run Posters 2018Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων θα συνδυαστεί και φέτος το αγωνιστικό διήμερο του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, που διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Σεπτεμβρίου από τη Limni, τον Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων, τον Δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου, με μεγάλο χορηγό την ΒΙΚΟΣ Α.Ε.
Η Εβδομάδα Λίμνης, που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, ξεκινά φέτος από το Πέραμα την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου. Με τη στήριξη του Σπηλαίου Περάματος, θα διοργανωθούν αγώνες δρόμου 1.500 και 3.500 μέτρων και δεξιοτήτων ψυχαγωγικού χαρακτήρα για μαθητές με την ονομασία «Στους δρόμους του Περάματος». Η εκκίνηση θα δοθεί στις 12 το μεσημέρι από τον χώρο του παραλιμνίου πάρκου Περάματος και ο τερματισμός θα γίνει στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου «Άννα Πετροχείλου». Οι εγγραφές για τους αγώνες, η συμμετοχή στους οποίους είναι δωρεάν, γίνονται ήδη στο Κέντρο Εγγραφών του Γύρου Λίμνης, στην οδό Αβέρωφ 3, ενώ θα μπορούν να γίνονται και την ημέρα του αγώνα, στις 10.30 το πρωί, στο παραλίμνιο πάρκο.
Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής, και μία δράση του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, που θα περιλαμβάνει περιβαλλοντικό εργαστήρι με θέμα τη βιοποικιλότητα της λίμνης, περιβαλλοντικά παιχνίδια (η λίμνη επι-κεφαλής, διασχίζω τη Λίμνη) και παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο και κιάλια. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι συμμετέχοντες στους αγώνες και οι συνοδοί τους θα μπορούν να επισκέπτονται το Σπήλαιο Περάματος με έκπτωση 50% στην τιμή του εισιτηρίου.
Η συνέχεια της Εβδομάδας Λίμνης θα δοθεί τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, με μια ενημερωτική ιατρική ημερίδα με τίτλο «Στην πόλη βαδίζω, ζωή κερδίζω» στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής». Η ημερίδα συνδιοργανώνεται με την εθελοντική ομάδα Paguristas και την Conferre S.A., ενώ εντάσσεται και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, που διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών. Ομιλητές θα είναι ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χαράλαμπος Μηλιώνης με θέμα «Άσκηση και Σωματική Υγεία», ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Πέτρος Σκαπινάκης με θέμα «Άσκηση και Ψυχική Υγεία», η καρδιολόγος Λορέτα Καλαντζή με θέμα «Άσκηση και τα οφέλη στην καρδιά» και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Αρσακείου Γυμνασίου-Λυκείου Βασίλης Καλτσής με θέμα «Από το περπάτημα στην εντατική άσκηση».
Μια δράση για παιδιά οργανώνει και φέτος η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων, την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα. Η δράση έχει τίτλο «Μια Λίμνη, Χίλιοι Μύθοι» και απευθύνεται σε ομάδα παιδιών, που συμμετέχουν σε προγράμματα της Βιβλιοθήκης.
Διπλή είναι η συμμετοχή του Μουσείου Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς στη φετινή Εβδομάδα Λίμνης. Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, θα οργανωθεί ένα δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών, με τίτλο «Τα παιδιά φτιάχνουν τα στεφάνια των νικητών του 12ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων».
Την ίδια ημέρα, στις 6 το απόγευμα, θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της έκθεσης εικαστικών έργων με τίτλο «Τέχνης επί άθλων» (12-23 Σεπτεμβρίου). Δεκαεφτά καλλιτέχνες, μέλη του Σωματείου Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου, φιλοτεχνούν έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής, εμπνεόμενα από τα βραβεία, τους άθλους και το περιβάλλον της λίμνης των Ιωαννίνων.
Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση εθελοντών στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» και την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου οργανώνεται μια ποδηλατοβόλτα 30 χλμ. στη διαδρομή του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Μαβίλη, με τίτλο «Ποδηλατώ τον γύρο της Παμβώτιδας». Και αυτή η εκδήλωση συμπεριλαμβάνεται στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και συνδιοργανώνεται με τους Ποδηλάτες της Τετάρτης και τον Όμιλο Φίλων Ποδηλάτου Ιωαννίνων. Μετά τις 8, θα ακολουθήσει ένα Lake Party στην πλατεία Μαβίλη.
Όλα αυτά αποτελούν την καλύτερη «προθέρμανση» για το διήμερο του 12ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων. Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στις 5 το απόγευμα θα οργανωθεί ο Παραλίμνιος Δρόμος 1000μ. για ΑμεΑ. Μισή ώρα αργότερα θα γίνει ένα Family Run 1000μ. και στις 6 θα δοθεί η εκκίνηση του Παραλίμνιου Δρόμου «Μαμά –Καρότσι», με χορηγό των δύο αγώνων τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ. Το πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώνεται με τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ , που εντάσσεται στην πανευρωπαϊκή σειρά αγώνων Garmin Run Series, και το Barilla Pasta Party.
Η αυλαία θα πέσει την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου με τον Γύρο Λίμνης των 30 χλμ. στην παραλίμνια διαδρομή περιμετρικά της Παμβώτιδας, που φέτος αναμένεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, καθώς ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή μερικοί από τους κορυφαίους δρομείς της χώρας, λόγω και των χρηματικών επάθλων με αθλοθέτη την Τράπεζα Ηπείρου, ενώ θα υπάρχουν και πολλές συμμετοχές από το εξωτερικό. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9 το πρωί.
Νωρίτερα, στις 7 το πρωί, θα δοθεί η εκκίνηση του Δυναμικού Βαδίσματος στη διαδρομή των 30 χλμ. και στις 8.50 το πρωί του Αγώνα Δρόμου 10χλμ. Στις 12.30 το μεσημέρι θα γίνει η απονομή μεταλλίων στους νικητές.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr