Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
godas1Πανάκριβα τα δημοτικά τέλη στους δημότες του δήμου Ιωαννιτών, χαρακτήρισαν τα δημοτικά τέλη που έφερε προς συζήτηση και ψήφιση η δημοτική αρχή κατά την συζήτηση στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. «Η πόλη μας είναι εντελώς αφημένη στην τύχη της γεμάτη σκουπίδια παντού σε όλα τα μήκη και τα πλάτη αυτής . Δυστυχώς για τον δήμο μας, δεν λειτουργούν ανταποδοτικά τα δημοτικά τέλη στο δήμο μας, παρόλο που οι δημότες μας φορτώνονται υπέρογκα ποσά. Κύριοι της δημοτικής αρχής, αποτύχατε στο έργο της καθαριότητας και η πόλη μας είναι βρόμικη. Όπου και να γυρίσει κανείς το βλέμμα του παντού σωροί σκουπιδιών και κάδοι πεταμένοι στους δρόμους, ενώ σε πολλές περιοχές επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι. Αυτό φτάνει να αποδείξει την απόλυτη απραξία της.

Συνεχώς εφευρίσκει νέες μεθόδους και τακτικές στα ανταποδοτικά τέλη , όπως ο συντελεστής πλασματικότητας που τον έχει κάνει λάστιχο ο αντιδήμαρχος οικονομικών για να εφαρμόσει πολιτικάντικες τακτικές» τόνισε μεταξύ άλλων ο εισηγητής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κ.Βασίλης Κοσμάς και πρότεινε την μείωση μεγαλύτερου ποσοστού του συντελεστή πλασματικότητας από το 20% στο 5% και η διαφορά αυτή να εφαρμοστεί για να μειωθούν τα τέλη και στην πόλη των Ιωαννίνων.

Να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν έχει απαντήσει μέχρι σήμερα στο ερώτημα της είσπραξης και τη απόδοσης των ανταποδοτικών τελών ανά δημοτική/ τοπική κοινότητα, που έχει υποβάλλει εγγράφως η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ.
Στην αρχή της συνεδρίασης και σε θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κ. Νίκος Γκόντας, έκανε εκτενή αναφορά στο πρόσφατο τραγικό επεισόδιο της δολοφονίας του ομογενή Κωσταντίνου Κατσίφα, από την Αλβανική αστυνομία, την ημέρα της επετείου της εθνικής εορτής του ΟΧΙ του 1940 στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου.

«Καταδικάζουμε τις αλυτρωτικές πράξεις της γειτονικής χώρας, οι οποίες οδήγησαν στην δολοφονία του ομογενή – Έλληνα Κώστα Κατσίφα, από τις αστυνομικές δυνάμεις της Αλβανίας. Όπως και λίγο παλαιότερα στην Χειμάρα η Αλβανική Αστυνομία είχε προβεί σε ανάλογη πράξη δολοφονώντας τον ομογενή Αριστοτέλη Γκούμα, έτσι και τώρα ο αλυτρωτισμός της Αλβανικής εξουσίας, προέβη στην αποτρόπαια πράξη της Δολοφονίας του Κατσίφα. Αυτές οι πράξεις καθόλου δεν προάγουν τις καλές σχέσεις με τη γειτονική χώρα και τον λόγο τον έχει η Ελληνική πολιτεία, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει με σύνεση και υπευθυνότητα τα ζητήματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Βόριο Ήπειρο. Καταδικαστέα η πράξη της δολοφονίας, όπως καταδικαστέες και οι δηλώσεις αλυτρωτισμού του Αλβανού πρωθυπουργού, οι οποίες δυναμιτίζουν τις σχέσεις των δύο χωρών, κάτι που εμείς αρνούμαστε να αποδεχτούμε. Πιστεύουμε πως δεν βρεθεί κάποιος να μας καταλογίσει εθνικιστικές θέσεις και μας χαρακτηρίσει ακραίους, επειδή καταγγέλλουμε την πράξη της εν ψυχρώ δολοφονίας. Αυτό που κάνουμε αυτή την στιγμή είναι να ζητήσουμε τον σεβασμό των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, με πρώτο το δικαίωμα στη ζωή. Να ελπίσουμε και να ευχηθούμε να μην υπάρξουν τα χειρότερα και καλούμε την Ελληνική πολιτεία να λάβει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας των ομογενών» είπε ο κ Γκόντας.

Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε και η τύχη του αεροδρομίου Ιωαννίνων για το οποίο γίνονται κινήσεις από τη κυβέρνηση παραχώρησης του σε ιδιώτες «.Λέμε ναι στην αναβάθμιση και αξιοποίηση του αεροδρομίου μας, κάτι που εκ των πραγμάτων επιβάλλεται. Σε ότι γίνεται προς όφελος των Γιαννιωτών, εμείς δεν θα έχουμε καμιά αντίρρηση και για αυτό είμαστε ανοικτοί σε κάθε συμφέρουσα για τον τόπο ενέργεια. Παρ όλα αυτά οι κινήσεις μας πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές.» Σημείωσε ο πρώην δήμαρχος.

Στη συνέχεια ο κ.Γκόντας ,τάχθηκε υπέρ της μονιμοποίησης των εργαζόμενων στη δομή «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» οι οποίοι πληρούν τις προυποθέσεις όπως εκείνες προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία και που έχουν να κάνουν με την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών, προς άτομα που τόσο πολύ ανάγκη έχουν των υπηρεσιών τους.

Τέλος για μια ακόμη φορά ο κ. Γκόντας ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα των φοιτητών του πανεπιστημίου μας για οικονομική ενίσχυση από τον δήμο, για την εξασφάλιση στέγης καθώς και στην μείωση τελών ύδρευσης των διαμερισμάτων στα οποία διαμένουν.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr