Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
Nα απαλλαγούμε από την πελατειακή ψηφοθηρική λογική των διαφορετικών δημοτικών τελών
giannena twra logoΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας ήταν και πάλι μία από τα ίδια. Για μια ακόμη φορά, η διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου, μετατράπηκε από χώρο διαλογικής συζήτησης και γιορτή της δημοκρατίας και της λογοδοσίας, σε χώρο διεξαγωγής συνοπτικών γραφειοκρατικού χαρακτήρα διευθετήσεων με τη μορφή της ψηφοφορίας.

Η ημερήσια διάταξη είχε 64 θέματα και προστέθηκαν κι άλλα 12, δήθεν ως κατεπείγοντα (από τα οποία κανένα δεν ήταν ουσιαστικά κατεπείγον), για τα μισά εκ των οποίων όχι μόνο δεν υπήρχε εισήγηση αλλά ούτε τους τίτλους τους δεν γνωρίζαμε!

Στις 12:00 τα μεσάνυχτα είχε συζητηθεί το θέμα 26 και μέσα στην επόμενη ώρα «συζητήθηκαν» ή ας πούμε ότι συζητήθηκαν, άλλα 50 (!) θέματα, μερικά εκ των οποίων ήταν ιδιαιτέρως σοβαρά («Κυρά Φροσύνη», εκσυγχρονισμός λειτουργίας Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, τροποποίηση κανονισμού ΟΚΠΑΠΑ, τροποποίηση προγράμματος ΔΗΠΕΘΕ, κα.).

Πρόκειται για απαξίωση και περιφρόνηση της δημοκρατίας, κάτω από το μανδύα της υποτιθέμενης υπηρεσιακής αναγκαιότητας, πράγμα που είναι ιδιαιτέρως λυπηρό.

Σε ότι μας αφορά, δηλώνουμε ότι θα προσπαθήσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει χώρος ουσιαστικού διαλόγου και πολιτικής δημοκρατικής δράσης και ότι δεν θα πάψουμε να καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες αυτές πρακτικές του να συζητούνται - αποφασίζονται 50 σημαντικά θέματα σε μία ώρα κοντά στα ξημερώματα, πράγμα που μόνο απαξίωση του θεσμού προκαλεί.

Επίσης, κάποτε πρέπει να απαλλαγούμε από την πελατειακή και συνάμα ψηφοθηρική λογική του να υπάρχουν διαφορετικά δημοτικά τέλη και χρεώσεις στον ίδιο Δήμο, αυθαίρετα, για τις ίδιες παρεχόμενες υπηρεσίες.

Είναι ένα φαινόμενο πραγματικά απαράδεκτο το οποίο δεν θα πάψουμε να στηλιτεύουμε.

Η δική μας πρόταση για τα Δημοτικά Τέλη είναι να υπάρχουν ζώνες με διαφορετικές χρεώσεις, σε βάση όμως αντικειμενική και όχι ψηφοθηρική: Για παράδειγμα μια διαβάθμιση θα μπορούσε να είναι, τέλη αστικά, ημιαστικά, αγροτικά, ή αλλιώς, πόλη, δημοτικά διαμερίσματα, κοινότητες.

Ελπίζουμε ότι οι συνδημότες μας θα εκτιμήσουν ανάλογα όλα αυτά, όταν έρθει η ώρα, η οποία δεν αργεί καθόλου…
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr