Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
Elisaf Giannena Nea EpoxiΗ παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» αφήνοντας στο περιθώριο τις άγονες αντιπαραθέσεις και την μικροπολιτική, παρακολουθεί τις τελευταίες ημέρες τα θέματα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων.
Η παράταξη εκπονεί ολοκληρωμένο σχέδιο για την μεγαλύτερη δημοτική επιχείρηση της πόλης ώστε αυτή να ανακτήσει την οικονομική της ευρωστία, την σχέση εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές και να επιτελέσει το σημαντικό έργο που μπορεί και έχει ανάγκη η περιοχή.
Η πρόταση θα παρουσιαστεί στο σύνολό της προκειμένου να αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου με τους πολίτες το αμέσως επόμενο διάστημα.
Βασικές αρχές αυτής της πρότασης είναι οι:
• Αξιοποίηση του Επιστημονικού – Στελεχιακού Δυναμικού της
• Ορθολογισμός και διαφάνεια σε όλες τις δαπάνες της επιχείρησης
• Πραγματική μείωση των τιμολογίων (όχι προεκλογική ) μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη μειώνοντας παράλληλα τις ανισότητες που υπάρχουν σήμερα.
• Σεβασμός στο περιβάλλον
• Σεβασμός στο προσωπικό ( εργασιακές σχέσεις - ιεραρχία –εργασιακό περιβάλλον).
Κατά τα λοιπά, είναι δείγμα μιας ξεπερασμένης εποχής το γεγονός ότι την στιγμή που η λυματολάσπη "πνίγει" όχι μόνο τις εκτάσεις γύρω από τον βιολογικό καθαρισμό αλλά και τον Καλαμά, η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ να επαίρεται για τις μειώσεις στα τιμολόγια των συνεπών καταναλωτών.
Μετατρέπει έτσι την επιχείρηση σε βραχίονα της προεκλογικής εκστρατείας της δημοτικής αρχής, αποφεύγει να παραθέσει στοιχεία για την πραγματική της οικονομική κατάσταση, ποιο είναι το ύψος των οφειλών, ποια τα έσοδα και οι δαπάνες της, ενώ αρέσκεται σε γενικόλογες και αυτάρεσκες ανακοινώσεις.
Είναι καλοδεχούμενη κάθε μείωση στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΙ, ακόμη κι αν αυτή έρχεται λίγους μήνες πριν τις εκλογές και αφορά λίγους.
Μόνο που απέχει πολύ από τις δεσμεύσεις της ίδιας της διοίκησης αλλά και από τις ανάγκες της κοινωνίας.
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψει κανείς -όπως προκύπτει από τα λιγοστά στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής- ότι το 70% των καταναλωτών της ΔΕΥΑΙ δεν ανταποκρίνεται με συνέπεια στις υποχρεώσεις του από άποψη!
Μεταξύ των μη συνεπών καταναλωτών, υπάρχουν σίγουρα κι αυτοί που δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους εξ αιτίας της κακής οικονομικής κατάστασής τους και της συρρίκνωσης του οικογενειακού τους εισοδήματος.
Είναι αυτοί που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη την μείωση της τιμής του νερού.
Η τελευταία απόφαση λοιπόν -κι εφόσον αυτή εφαρμοστεί στην πράξη- δεν επιτρέπει κανενός είδους πανηγυρισμούς.
Ειδικά την στιγμή που η ΔΕΥΑΙ έχει ανοιχτά πολλά μέτωπα. Μέτωπο με τους εργαζόμενους, μέτωπο με τις καθυστερήσεις στα μεγάλα έργα όπως αυτό της επέκτασης του βιολογικού, με τα μικρότερα έργα να προχωρούν μετ΄ εμποδίων, μέτωπο με τις οφειλές που έχει δημιουργήσει και μέτωπο με τη διαφάνεια.
Με αυτή την ευκαιρία η παράταξη "Γιάννενα Νέα Εποχή" θεωρεί ότι η Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ οφείλει να απαντήσει στους δημότες για το κόστος των μισθωμένων κτιρίων της επιχείρησης που επί μήνες μένουν κλειστά καθώς και για την διαδικασία με την οποία προχωρά η ανακαίνιση και διαμόρφωσή τους.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr