Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
giannenatora 2018Με αφορμή τη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου μας η οποία διεξήχθη στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, η παράταξη μας δυστυχώς διαπιστώνει -και κατήγγειλε στο Δ.Σ.- ότι ακόμα μία φορά, αυτό που χαρακτηρίζει τη Δημοτική Αρχή είναι η γενικευμένη αοριστολογία, τα ευχολόγια και η προχειρότητα, ακόμη και στην ίδια την περιγραφή των περιβόητων έργων που φιλοδοξεί να εκτελέσει για το επόμενο έτος 2019.
Όπως και πέρυσι, η εισήγηση ήταν ανεπαρκής: Κατατέθηκε ένας πίνακας με τίτλους, οι περισσότεροι αόριστοι και αριθμούς και με πολλές ελλείψεις.

Παρουσιάστηκαν μόνο οι προϋπολογισμοί των έργων χωρίς να δίδονται πληροφορίες για τις απορροφήσεις και τις εκπτώσεις που προέκυψαν από τους μειοδοτικούς διαγωνισμούς.

Το χειρότερο όμως ήταν ότι για ακόμη μια φορά υπήρχε αντιγραφή από τους περυσινούς πίνακες με προφανή στόχο να «φουσκώσει» το συνολικό ποσό, για λόγους (προεκλογικού) εντυπωσιασμού!

Για παράδειγμα, το κονδύλι των 900.000 Ευρώ για το Πνευματικό Κέντρο Κατσικά, εμφανίζεται στις καταστάσεις για τρίτη συνεχόμενη χρονιά!

Και γενικά, η …προεκλογική «ιστορία επιτυχίας» που μάταια προσπαθεί να προβάλλει η Δημοτική μας Αρχή, μάλλον δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά δεδομένα: Το ποσό για «νέα έργα» είναι μικρότερο από κάθε άλλη χρονιά, μόνο 3.390.000 Ευρώ, δεν υπάρχουν έργα χρηματοδοτούμενα από Ευρωπαϊκούς πόρους ενώ τα έργα μέσω ΕΣΠΑ είναι κάτω από 2,5 εκατομμύρια.

Κατανοούμε την ανάγκη της Δημοτικής Αρχής να παρουσιάσει μια «Εικονική Πραγματικότητα» στην προσπάθεια της να προβάλλει τον εαυτό της ως …πρωταθλητή των έργων, αλλά δυστυχώς για εκείνη, ούτε τα πραγματικά δεδομένα την επιβεβαιώνουν, αλλά και πολύ σύντομα οι συνδημότες μας θα την «προσγειώσουν» απότομα.

Σχετικά με το άλλο ζήτημα των ημερών το Σ.Β.Α.Κ., όπου οι ατυχείς χειρισμοί της δημοτικής αρχής -όπως ή μέρα & ώρα διεξαγωγής της σχετικής πρόσφατης εκδήλωσης- προκάλεσαν τουλάχιστον σκεπτικισμό στους πολίτες, επαναλαμβάνουμε σήμερα και δημόσια την πρόταση μας: Ζητούμε την εμφάνιση του πλήρους φακέλου των σχεδιασμών του Σ.Β.Α.Κ. και μάλιστα με τρόπο κατανοητό, ώστε αυτοί να γίνουν γνωστοί στους πολίτες για να μπορέσουν να διαμορφώσουν άποψη, θετική ή αρνητική.

Το μέλλον της πόλης και η μορφή των χώρων και των τόπων της δεν είναι «ιδιοκτησία» κανενός άλλου, παρά μόνο των δημοτών της πόλης οι οποίοι και θα το αποφασίσουν.

Κοντολογίς, ας αφήσει τα πολλά λόγια και τις προσπάθειες εντυπωσιασμού η δημοτική αρχή και ας μιλήσει με πράξεις!
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr