Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
rizopoulos mpraimi 1Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος συνεχίζει τις συναντήσεις του με τους εκλεγμένους δημάρχους των Καλλικρατικών δήμων της Ηπείρου.
Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, το πρωί, επισκέφθηκε το δημαρχείο Σουλίου Θεσπρωτίας και είχε συνάντηση με τη δήμαρχο Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση.
Μέσα σε θερμό κλίμα έγινε εποικοδομητική και ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων. Από την πλευρά του δήμου αναπτύχθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν και από την πλευρά των Οριζόντων έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο διακριτό ρόλο και στις λύσεις που μπορεί να προσφέρει η Περιφερειακότητα στο δήμο Σουλίου.
Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις:
Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση
«Καλωσορίσαμε σήμερα στο δήμο Σουλίου τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Ριζόπουλο στον οποίο έγινε ενημέρωση για τα προβλήματα, τις ιδιαιτερότητες του δήμου μας τις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει. Τι έχουμε καταφέρει, τι δεν έχουμε καταφέρει, έτσι ώστε να τα έχει στο πλάνο του και να τα εντάξει και στο μελλοντικό του πρόγραμμα. Να ευχηθούμε καλό αγώνα με πολιτικό πολιτισμό, με τα μέσα που ο καθένας μπορεί να διαθέσει. Γιατί θεωρούμε εμείς εδώ στο δήμο Σουλίου, ο οποίος μπορεί να είναι μικρός τόπος αλλά Μέγας με ιδιαίτερα άτομα και φοβερές προσωπικότητες, ότι όλοι είμαστε χρήσιμοι από οποιαδήποτε θέση. Γι’ αυτό να ευχηθώ ότι καλύτερο προς όφελος της Ηπείρου»
Σπύρος Ριζόπουλος
«Και εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τη δήμαρχο Σουλίου, την κυρία Μπραΐμη. Θα ξεκινήσω από την τελευταία της φράση ότι δεν περισσεύει κανείς.
Πιστεύω ότι ένας διακριτός ρόλος για το δήμο Σουλίου πρέπει να προκύψει από τη νέα περιφερειακή αρχή. Ήταν χαρακτηριστική η φράση ότι εάν τοποθετήσουμε έναν διαβήτη στο κέντρο του δήμου και τραβήξουμε μια ακτίνα θα δούμε ότι η εμβέλεια είναι τεράστια.
Συζητήσαμε τα ζητήματα πρωτογενούς παραγωγής, κτηνοτροφίας. Συζητήσαμε την ανάπτυξη, την κοινωνιολογική έκταση και την επιρροή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Συζητήσαμε ζητήματα σε ότι αφορά την προσβασιμότητα από το δήμο Σουλίου στην ανάπτυξη του προορισμού του Αχέροντα.
Και πάνω απ’ όλα, συζητήσαμε τις επιπτώσεις από τις εξελίξεις σε σχέση με τις εξορύξεις. Γιατί αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και πρέπει κυρίως να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να δούμε πως αυτό θα γίνει σε ισόρροπη κατάσταση με την ανάπτυξη.
Εύχομαι στους δημότες του δήμου Σουλίου καλή συνέχεια και εύχομαι να τους έχουμε στο πλευρό μας σε αυτή την προσπάθεια. Δεν περισσεύει κανείς. Πιστεύουμε ως Ορίζοντες Ηπείρου σε μια απόλυτη δικαιοσύνη πόρων και Δημοκρατίας, σε μια απόλυτη αξιοποίηση των πάντων.
Η Ήπειρος δυστυχώς είναι τελευταία. Συνεπώς για να μπορέσει να «ξεκολλήσει το κάρο» από αυτό το έλλειμμα ανάπτυξης χρειάζονται όλοι. Και αν μη τι άλλο ξέρουμε πολύ καλά ότι οι δημότες του δήμου Σουλίου είναι πάνω απ’ όλα μαχητές.
Ευχαριστούμε πολύ»
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr