Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
Protomi MilonasΤα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γεωργίου Μυλωνά την οποία φιλοτέχνησε ο Θεόδωρος Παπαγιάννης, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκαν χθες στο πάρκο έναντι του Δικαστικού Μεγάρου Ιωαννίνων.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, στην ομιλία του τόνισε πως, έστω και αργά, τα Γιάννενα αποδίδουν για πρώτη φόρα στον βαθμό που του αναλογεί, μια τιμή αντάξια του μεγέθους της προσφοράς σε έναν άνθρωπο που, μπορεί να μην είχε καταγωγή από τα Γιάννενα, αλλά έμελε με τις πράξεις του να σημαδέψει αρχικά, και να χαράσσει ακόμα και σήμερα την πορεία αυτού του τόπου.
«Ο Γεώργιος Μυλώνας ήταν ένας πολιτικός που άφησε το στίγμα του στα Γιάννενα καθώς ήταν εκείνος που πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας στην κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου. Μια πολιτική κίνηση που ήταν αρκετή για να σημαδέψει τόσο την πολιτική του καριέρα, όσο και την ιστορία της πόλης. Το Δημοτικό μας Συμβούλιο αποφάσισε λοιπόν να τιμήσει τον Γεώργιο Μυλώνα, φιλοτεχνώντας μια προτομή του. Αναγνωρίζω ότι η τιμή αυτή άργησε πολύ να έρθει. Αναγνωρίζω επίσης ότι το πιο ιδανικό σημείο για την τοποθέτησή της θα ήταν έξω από το κτίριο του παλιού πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη. Ωστόσο, η κακή κατάσταση και εικόνα του κτιρίου, δεν επιτρέπει μια τέτοια κίνηση. Δέσμευση όλων μας όμως είναι ότι, όταν το κτίριο αυτό αποκατασταθεί, θα μεταφερθεί εκεί η προτομή», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας ενώ κλείνοντας την ομιλία του επισήμανε ότι είχε την χαρά και την τιμή να γνωρίζει προσωπικά τον Γιώργο Μυλωνά καθώς ήταν ο νονός του.
Για την ζωή και το έργο του Γ. Μυλώνα μίλησαν επίσης ο πρύτανης του πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο οποίος στάθηκε στο ρόλο που συνεχίζει να διαδραματίζει για την περιοχή μας το Πανεπιστήμιο, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο οποίος εξήρε τη συνολικότερη συνεισφορά του Γ. Μυλώνα στον τόπο ο γιός του, Αλέξανδρος Μυλωνάς, ο οποίος ευχαρίστησε προσωπικά τον Δήμαρχο για την πρωτοβουλία του αλλά και τον Θ. Παπαγιάννη για την προτομή και ο πρώην υπουργός Παιδείας και από τους πρώτους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πέτρος Ευθυμίου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επισήμανε την ανάγκη αξιοποίησης του κτιρίου επί της οδού Δομπόλη, όπου στεγαζόταν αρχικά το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της πόλης μας.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr