Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
Επισκέψεις και σε χωριά του νομού Άρτας
rizopoulos giannoulis nik skoufaΟ επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Νικολάου Σκουφά (Άρτας) Ευστάθιο Γιαννούλη και στη συνέχεια πραγματοποίησε επισκέψεις σε χωριά του Νομού.
Κατά τη συνάντηση με τον κ. Γιαννούλη συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα του δήμου και της περιοχής αλλά έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο φράγμα Κομποτίου και τη σύνδεση του κάμπου με την κεντρική αρτηρία.
Στα χωριά Κωστακιοί, Φιλοθέη και Ανέζα ο Σπύρος Ριζόπουλος και τα στελέχη της παράταξης συζήτησαν με κατοίκους της περιοχής, άκουσαν τα προβλήματα που τους απασχολούν και απάντησαν σε απορίες σχετικά με το πρόγραμμα των Οριζόντων.

Ευστάθιος Γιαννούλης
«Καλωσορίζω τον κ. Ριζόπουλο. Τον ενημέρωσα για τα προβλήματα του δήμου μας και την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή. Με άκουσε με μεγάλη προσοχή. Του εύχομαι καλή επιτυχία.»

Σπύρος Ριζόπουλος
«Σήμερα στο δήμο Νικολάου Σκουφά ολοκληρώνουμε τη 12η συνάντηση με εκλεγμένους δημάρχους της Ηπείρου στα πλαίσια της γνωριμίας και της ενημέρωσής μας για θέματα που μπορούμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα της Περιφερειακότητας.
Είχα την δυνατότητα να εξηγήσω στο δήμαρχο το πνεύμα της συλλογικότητας το οποίο διέπει την έννοια της Περιφερειακότητας και το ότι αντιλαμβάνομαι τις σχέσεις Περιφέρειας δημάρχων σε μια συλλογική μορφή. Ταυτόχρονα, επανέφερα -όπως σε όλες τις συναντήσεις- την ανάγκη δημιουργίας Επιτροπής Παρακολούθησης για να μπορούμε όλοι να αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα με ένα συλλογικό τρόπο. Για να γίνεται καλύτερη και πιο δημοκρατική διαχείριση των διαθέσιμων κονδυλίων, τα οποία όπως είπε και πολύ σωστά ο δήμαρχος δεν είναι όσα ήταν κάποτε. Άρα, θέλει μια σωστή και χρηστή διαχείριση για να είναι όλοι ικανοποιημένοι.
Ένα άλλο ζήτημα που συζητήσαμε και επιβεβαιώνει την τραγική ειρωνεία την οποία έχουμε ήδη επισημάνει σε όλη την Ήπειρο είναι το ότι ενώ βρισκόμαστε σε μια περιοχή με τόσα ποτάμια και με τόσες διόδους άρδευσης εντούτοις και οι κάμποι μας μένουν ξεροί και τα φαινόμενα πλημμυρών είναι πάρα πολύ έντονα.
Ο δήμαρχος έθεσε το θέμα του φράγματος Κομποτίου. Επισημάναμε και συμφωνήσαμε ότι μπορεί μεν να λέγεται φράγμα Κομποτίου, λόγω της τοποθεσίας του, αλλά ουσιαστικά λύνει να ζητήματα άρδευσης σε ευρύτερη περιοχή. Και μπορεί να έχει και άλλους τρόπους αξιοποίησης που αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να τους δούμε αν δεν το βάλουμε σε αυτή τη λογική και όχι μόνο με τη λογική της αντιπλημμυρικής δράσης.
Επίσης, μου έθεσε ένα ακόμη ζήτημα και έχει πάρα πολύ δίκαιο. Την ανάγκη σύνδεσης του κάμπου με την κεντρική αρτηρία. Η δική μου άποψη σε αυτό είναι πάρα πολύ απλή: Η εξωστρέφεια είναι ένα ψηφιδωτό. Δεν προκύπτει από δύο κεντρικές αρτηρίες και τέλος. Πρέπει και τα επιμέρους κομμάτια του ψηφιδωτού να μπορούν να συνδεθούν.
Συνεπώς και τα δύο είναι πολύ σημαντικά έργα. Εμείς θα τα λάβουμε υπόψη πάρα πολύ σοβαρά γιατί πιστεύω ότι αποτελούν διαχρονικές εκκρεμότητες.
Και το πιο σημαντικό απ’ όλα. Ενώ μπορεί να ακούγεται ότι μιλάμε απλώς για σύνδεση με την κεντρική αρτηρία, ένας υγιής πλούσιος παραγωγικός κάμπος ανεβάζει το κατά κεφαλήν εισόδημα όλης της Ηπείρου. Όχι μόνο του κάμπου Κομποτίου, του Νικολάου Σκουφά και της Άρτας.
Εξηγήσαμε ότι η Ήπειρος είναι συμπαγής και συνεπώς δράση την οποία κάνεις στο δήμο Νικολάου Σκουφά βρίσκεις το αντίκρισμα της ακόμα και στην Κόνιτσα.
Αυτό γιατί η Περιφέρεια είναι συμπαγής, μικρή, βρέχεται και έχει και βουνό σε πολύ μικρές αποστάσεις. Και αυτά τα πλεονεκτήματα είναι πολύ σημαντικά και δεν έχουν αξιοποιηθεί.»
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr