Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
elisaf moysisΠολιτικά και ηθικά προκλητική, χαρακτήρισε ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων, κ. Μωυσής Ελισάφ την απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ για τον διπλασιασμό των μηνιαίων αποδοχών του αντιπροέδρου της επιχείρησης.
Όπως εξήγησε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η απόφαση αναρτήθηκε στη Διαύγεια την παραμονή της επετείου απελευθέρωσης της πόλης.
Τόνισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση φανερώνει με πολύ ξεκάθαρο τρόπο την ιδιοκτησιακή αντίληψη του δημάρχου και των συνεργατών του για τον Δήμο Ιωαννιτών και τις δημοτικές επιχειρήσεις.
«Εν μέσω προεκλογικής περιόδου και σε μία συνεδρίαση παρωδία, καθώς απουσίαζαν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης και απείχε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, όπως προκύπτει από τα ελάχιστα στοιχεία που περιέχει η απόφαση, τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ αποφάσισαν να διπλασιάσουν τον μισθό του αντιπροέδρου της επιχείρησης Μάκη Χρυσοστόμου.
Έτσι οι μηνιαίες αποδοχές από 1.068 ευρώ εκτοξεύονται στις 2.137 ευρώ.
Τη νομιμότητα της υπόθεσης θα την κρίνουν τα αρμόδια όργανα δεδομένου ότι υπάρχει ήδη αρνητική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Είμαστε βέβαιοι πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα πράξουν, όπως οφείλουν, άμεσα το καθήκον τους.
Άμεσα οφείλουν να τοποθετηθούν και οι παρατάξεις που μετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, πολύ περισσότερο αυτές που εκπροσωπούνται στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ.
Ωστόσο η απόφαση είναι πολιτικά και ηθικά προκλητική», ανέφερε ο κ. Ελισάφ.
Η υπέρογκη αύξηση στη μισθοδοσία του αντιπροέδρου, γίνεται λίγους μήνες πριν εκπνεύσει η θητεία της δημοτικής αρχής και θα έχει αναδρομική ισχύ.
Κι αυτό συμβαίνει, όπως τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος, την ώρα που η ΔΕΥΑΙ προσφέρει πανάκριβο νερό στους κατοίκους της πόλης, την ώρα που προχωρά σε μειώσεις μισθών των εργαζομένων, τα χρέη της επιχείρησης ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια και τα έργα της καρκινοβατούν.
«Είναι επίσης ηθικά προκλητικό για το σύνολο των πολιτών και πολύ περισσότερο για τους νέους που αναζητούν δουλειά ή πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό να αμείβεται ένας αιρετός εκπρόσωπος με ποσό άνω των δύο χιλιάδων ευρώ το μήνα…
Η πολιτική ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον δήμαρχο και πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ ο οποίος φαίνεται ότι εξοφλεί δικά του γραμμάτια. Ήταν παρών στη συνεδρίαση και ουσιαστικά ενορχήστρωσε την λήψη της συγκεκριμένης απόφασης.
Είναι αυτός που δημιούργησε μία στρατιά αμειβόμενων αιρετών.
Είναι αυτός που πρέπει να απολογηθεί στους Γιαννιώτες και τις Γιαννιώτισσες.
Μ’ αυτό το πνεύμα θέλουν να συνεχίσουν να διοικούν τον Δήμο; Αυτό το πνεύμα συμμερίζεται το σύνολο των μελών της παράταξης του κ. Μπέγκα;
Ας το αξιολογήσουν οι πολίτες.
Οι κάτοικοι των Ιωαννίνων έχουν να επιλέξουν, μια δημοτική αρχή που θα συνεχίσει τις ίδιες πρακτικές πρωτόγνωρες για τον τόπο ή μια δημοτική αρχή που θα σέβεται το δημόσιο χρήμα και θα λογοδοτεί στους πολίτες ακόμη και για το τελευταίο ευρώ» κατέληξε.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr