Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
Elisaf Giannena Nea Epoxi"Η Δημοτική Αρχή εσπευσμένα και χωρίς κανένα διάλογο με την κοινωνία προχωρά το σχέδιο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας. Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρξε κατώτερη των περιστάσεων, με την απουσία δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι οποίες ζήτησαν περισσότερο χρόνο ώστε να ενημερωθούν αφού δεν είχαν λάβει έγκαιρα καμία εισήγηση.
Η συζήτηση με τους θεσμοθετημένους φορείς ανύπαρκτη. Η συζήτηση με τους πολίτες δεν έγινε ποτέ. Ούτε υπήρξε διαβούλευση, την οποία αρέσκεται να προβάλει για ελάσσονα ζητήματα η Δημοτική Αρχή.
Η κεντρική πλατεία της πόλης δεν είναι πεδίο πειραματισμών. Ούτε μπορούν τόσο κρίσιμες αποφάσεις να λαμβάνονται μεσούσης της προεκλογικής περιόδου.
Η παράταξη «Γιάννενα- Νέα Εποχή» θεωρεί ότι το έργο της ανάπλασης, ως παρέμβαση που αφορά στο μέλλον της πόλης, δεν μπορεί να προχωρήσει κάτω από τέτοιες συνθήκες. Με απούσα την αντιπολίτευση, με σχέδια που αλλάζουν και τροποποιούνται, με ελαφρότητα και υπό την πίεση των εκλογών.
Αν ο στόχος του δημάρχου ήταν να παρουσιάσει μία ακόμη μακέτα ως την αλήθεια του έργου του, το πέτυχε. Ως εκεί όμως!
Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας απαιτεί συναίνεση. Ως έργο που δεν επείγει, καθώς υπάρχουν δεκάδες άλλα προβλήματα στην πόλη που απαιτούν λύσεις, πρέπει να εξεταστεί με ηρεμία και με συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην κοινωνία."
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr