Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
Giotitsas ThomasΤο κοινωνικό τιμολόγιο, η μείωση των δημοτικών τελών έως και 50%, και το μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΙ για τους πολύτεκνους, είναι από τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων στην πεντάχρονη θητεία της για να στηρίξει την πολύτεκνη οικογένεια. Στις ενέργειες αυτές αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίτσας, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Ιωαννίνων.
Όπως είπε ο κ. Γιωτίστας, το δημογραφικό πρόβλημα είναι ένα εθνικό ζήτημα που χρήζει άμεσης προσοχής σε μία χώρα που γερνάει με ταχείς ρυθμούς και απαιτείται να υπάρξει εθνική πολιτική από το κεντρικό κράτος για την αντιμετώπιση του, καθώς η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να επιφορτιστεί από μόνη της το βάρος της επίλυσης τόσο σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων. Μόνο επικουρικά, και με την υιοθέτηση κάποιων «έξυπνων» παρεμβάσεων μπορεί να συνεισφέρει στην άμβλυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες οικογένειες και αυτό κάνει με συνέπεια ο Δήμος Ιωαννιτών.
«Είμαστε η μόνη Δημοτική Αρχή που 5 χρόνια τώρα, βρισκόμαστε σε μια διαρκή και ειλικρινή επικοινωνία με τον Σύλλογο Πολυτέκνων, για να ακούσουμε αλλά και να δώσουμε λύσεις εκεί που μπορούμε», είπε ο κ. Γιωτίτσας υπενθυμίζοντας όσα έχουν γίνει από το Δήμο Ιωαννιτών:
«-Έχουμε μειώσει, για πρώτη φορά στο Δήμο, τα δημοτικά τέλη έως και πάνω από 50% για τις πολύτεκνες οικογένειες, με αντικειμενικά κριτήρια και με αίσθημα δικαιοσύνης. Μια σημαντική παρέμβαση που ανακουφίζει τις οικογένειες αυτές, στο πλαίσιο και μιας ευρύτερης ευνοϊκής τιμολογιακής πολιτικής και άλλων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.
- Έχουμε υιοθετήσει ένα μειωμένο τιμολόγιο στη ΔΕΥΑΙ και επεξεργαζόμαστε ένα πιο βελτιωμένο και δίκαιο κοινωνικό τιμολόγιο, πάντα στα πλαίσια της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της επιχείρησης.
-Έχουμε παραχωρήσει ραδιοφωνικό χρόνο στους πολύτεκνους για να ακουστούν τα προβλήματά τους στην τοπική μας κοινωνία», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών.
Με δεδομένο το ότι ο Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Ιωαννίνων ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου επιζητεί τις προτάσεις των αυτοδιοικητικών παρατάξεων που μετέχουν στις εκλογές, ο κ. Γιωτίτσας ανέφερε πως διαβάζοντας τις προτάσεις διαφόρων παρατάξεων διαπιστώνει κανείς - χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης – να κινούνται περισσότερο στη σφαίρα του ιδεατού κι όχι του εφικτού.
«Εμείς, ως υπεύθυνη Δημοτική Αρχή, και κοιτώντας σας στα μάτια, δεν θα μπούμε σε μια διαδικασία πλειοδοτικών αλλά μη υλοποιήσιμων υποσχέσεων, μόνο και μόνο για να γίνουμε πρόσκαιρα αρεστοί. Εμείς κάνουμε ήδη πράξεις, που στηρίζουν την πολύτεκνη οικογένεια και ταυτόχρονα είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε και να εξετάσουμε όποια άλλη πρόταση μπορεί να υλοποιηθεί, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την κοινωνική ειρήνη, ούτε την οικονομική υγεία του Δήμου για την οποία τόσο πολύ έχουμε μοχθήσει τα τελευταία 5 χρόνια, έχοντας καταστήσει τα Γιάννενα πρώτο αστικό Δήμο στη χώρα σε θέματα οικονομικής διαχείρισης και διαφάνειας».
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Γιωτίστας, εκπροσωπώντας τη Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων δεσμεύτηκε:
-να μελετήσουμε προσεκτικά την επικαιροποίησης των εισοδηματικών κριτηρίων στα κοινωνικά τιμολόγια του νερού και των Δημοτικών τελών, ώστε να καλύψουμε έναν μεγαλύτερο αριθμό δυνητικών δικαιούχων.
-να εξετάσουμε τη δυνατότητα μειωμένου εισιτηρίου στο Δημοτικό Πάρκινγκ , αλλά και στις παραστάσεις του Πνευματικού Κέντρου και του ΔΗΠΕΘΕ.
-να συνεισφέρουμε οικονομικά σε όποιες δραστηριότητες πνευματικού ή πολιτιστικού ενδιαφέροντος αναλάβει ο Σύλλογος Πολυτέκνων.
-να συνεργαστούμε ώστε να συνδιαμορφώσουμε μία ενημερωτική καμπάνια για τις δράσεις του Συλλόγου και για να αναδείξουμε τη σημασία απόκτησης παιδιών στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος
-να εξετάσουμε τη δυνατότητα ονοματοθεσίας πλατείας της Πόλης σε “Πλατεία Πολυτέκνων”
«Πάνω , όμως απ’ όλα, θα είμαστε δίπλα σας, ηθικά και υλικά, με τις πόρτες μας πάντα ανοιχτές να συνεργαστούμε και να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματά σας. Όχι με λόγια ή εύκολες και ανέξοδες υποσχέσεις. Συμβόλαιο αποτελεί το έργο μας γιατί είμαστε η μόνη Δημοτική Αρχή, διαχρονικά, που έσκυψε πάνω στα προβλήματα της πολύτεκνης οικογένειας, πάντα στα πλαίσια του εφικτού», κατέληξε ο κ. Γιωτίτσας.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr