Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
anexartitidimotikiprotoporiaΌψιμα και δύο μήνες περίπου πριν από τις δημοτικές εκλογές, η παρούσα Δημοτική Αρχή θυμήθηκε τις υποχρεώσεις της απέναντι στις πολύτεκνες οικογένειες και αράδιασε παροχές και φρούδες υποσχέσεις, θεωρώντας ότι εκτέλεσε το καθήκον της. Επί εννέα σχεδόν χρόνια, οι ίδιοι άνθρωποι ούτε στο ελάχιστο και σε κανέναν τομέα ευθύνης τους, δεν ενίσχυσαν την πολύτεκνη οικογένεια παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις από το σύλλογο πολυτέκνων.
Η αδιαφορία και η κατηγοριοποίηση των οικογενειών ήταν η ‘’τιμωρία’’ της πολύτεκνης οικογένειας σε μια κοινωνία, η οποία σε δημογραφικό επίπεδο φθίνει διαρκώς. ΟΥΔΕΜΙΑ παροχή έχει δοθεί μέχρι σήμερα από τη Δημοτική Αρχή και ότι έχει δοθεί, αυτό δόθηκε από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, πολλών δεκαετιών πριν. Είναι πολύ πρόσφατη η διαμαρτυρία του προέδρου του συλλόγου πολυτέκνων για την αδιαφορία της ΔΕΥΑΙ για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η διοίκησή της τα αιτήματά τους.
Στον μόνο ανέξοδο κόπο που μπήκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου, ήταν να κάνει συρραφή των θέσεων της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κι έτσι όπως καταγράφηκαν από τον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης κ. Νίκο Τσόλη, σε σχετική ενημερωτική εκδήλωση των πολύτεκνων του νομού Ιωαννίνων. Καμία παροχή προς την πολύτεκνη οικογένεια, δεν έχει προκύψει μέχρι αυτή τη στιγμή και αυτό καταγράφηκε πρόσφατα από τον ίδιο το σύλλογο πολυτέκνων. Αντίθετα έγινε κατηγοριοποίηση των πολύτεκνων, ανάλογα με το εισόδημα, κάτι που φέρει αποκλεισμούς, πράξη απαράδεκτη πέρα ως πέρα.
Εκτός αυτών των αποκλεισμών, φέρνει την «εξαθλίωση» και την» στοχοποίηση’, που οδηγούν ακόμη και σε συγκρούσεις. Δεν γίνονται επαίτες κοινωνικής πολιτικής οι πολύτεκνοι, αντίθετα ζητούν την θέσπιση Δημογραφικής πολιτικής από δήμο και πολιτεία. Πάγιο αίτημα της πολύτεκνης οικογένειας είναι ο δια βίου χαρακτηρισμός πολύτεκνης και όχι με κατά το δοκούν κριτήρια, τα οποία έχει θεσπίσει η Δημοτική Αρχή.
Η μείωση των τελών σύνδεσης σε ύδρευση και αποχέτευση, η δια βίου μείωση χωρίς αποκλεισμούς στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΙ η μείωση δημοτικών τελών και η ατέλεια σε άλλες δράσεις κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου, είναι μερικές από τις μέριμνες που πρέπει να ληφθούν από μια Δημοτική Αρχή, που σέβεται τους πολύτεκνους και το έργο της. Δυστυχώς, η σημερινή Δημοτική Αρχή ούτε στα αυτονόητα δεν μπορεί να βρεθεί αρωγός και συνεπής.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr