Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
Rizopopoulos 2Με αφορμή τους προεκλογικούς πανηγυρισμούς -μετά την κατ’ αρχήν έγκριση από τη διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ πρότασης της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής- για την αλλαγή των φωτιστικών σωμάτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου, με λάμπες νέας τεχνολογίας led που εξοικονομούν έως και 65% στην κατανάλωση,
ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος, δήλωσε:
«Δυστυχώς, ακόμη μια φορά, πανηγυρίζουν μόνο για τις εντυπώσεις χωρίς καν να έχουν προοπτική εκτέλεσης του έργου, ενώ η επίλυση του ζητήματος είναι εξαιρετικά απλή, γρήγορη και κυρίως ανέξοδη.
Ο τρόπος διαχείρισης -τόσο από την περιφέρεια όσο και από το υπουργείο Οικονομίας- είναι η καλύτερη απόδειξη του πόσο μεγάλη είναι η έλλειψη τεχνογνωσίας και εμπειρίας τους για τις πραγματικές δυνατότητες του τρόπου λειτουργίας της ελεύθερης οικονομίας και της αγοράς.
Ήδη, χάσαμε πολύτιμο χρόνο περιμένοντας την απόφαση του υπουργείου Οικονομίας το οποίο ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε ένα ευρώ για το έργο. Στη συνέχεια, η περιφέρεια θα πρέπει να προκηρύξει μειοδοτικό διαγωνισμό, να κατατεθούν οι προσφορές, να ανοίξουν, να γίνουν οι όποιες ενστάσεις και τέλος να υλοποιηθεί το έργο.
Παράλληλα, η περιφέρεια θα πρέπει να αποφασίσει με ποιο τρόπο θα υλοποιηθεί και η δική της συμμετοχή, μέσα από εξαιρετικά μακρόσυρτες και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας διαδικασίες.
Δηλαδή, στην καλύτερη περίπτωση, ακόμη δύο χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων το υπέρογκο κόστος της ενέργειας για τον φωτισμό θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας.
Θα σας πω, λοιπόν, τον τρόπο με τον οποίο θα το κάνω εγώ: Αυτή τη στιγμή όλες οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών ενέργειας αναλαμβάνουν -απλώς και μόνο με τη σύμβαση χρήσης ρεύματος- το κόστος της αντικατάστασης των λαμπτήρων. Και αυτό ενσωματώνεται στο κόστος του λογαριασμού που έτσι κι αλλιώς είναι μειωμένος.
Αυτό σημαίνει ότι η αντικατάσταση μπορεί να γίνει δωρεάν, χωρίς κόστος για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας και με ευθύνη του παρόχου. Τόσο απλά και γρήγορα. Με μία και μόνη διαγωνιστική διαδικασία σε ελάχιστο χρόνο σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο.
Γι’ αυτό επαναλαμβάνω: Η Ήπειρος πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Θα προχωρήσει μπροστά. Θα πάρει στα χέρια της την πρόοδο και την ανάπτυξη».
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr