Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
Elisaf AthinaΣτην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» και υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. 
Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Σιαφάκας, ο οποίος κατάγεται από τα Γιάννενα, γνωρίζεται με τον Μωυσή Ελισάφ από τα παιδικά του χρόνια και διήνυσαν κοινή πορεία για πολλά χρόνια. «Πρόκειται για μία πολυσχιδή προσωπικότητα διεθνούς ακτινοβολίας με βαθιές ρίζες στην ιστορία αλλά και με όραμα για το μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Ομότιμος Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Νίκος Αλιβιζάτος απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση σημείωσε ότι «η εκλογή του Μωυσή Ελισάφ στο Δήμο Ιωαννιτών θα είναι η αρχή μιας νέας εποχής για την περιοχή»
Ο συγγραφέας, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης κ. Σταύρος Ζουμπουλάκης τόνισε ότι ο Μωυσής Ελισάφ είναι υποψήφιος δήμαρχος επειδή αγαπά πραγματικά τον τόπο του. «Έχει τις ικανότητες, έχει το ταλέντο να εμπνεύσει. Η εκλογή του θα έχει πολιτική και ηθική σημασία για ολόκληρη την Ελλάδα», υπογράμμισε.
Βαθιά ανθρώπινος και λογοτεχνικός ήταν ο χαιρετισμός του Μιχάλη Γκανά. «Εύχομαι στον φίλο μου να τον καμαρώσουμε δήμαρχο στα Γιάννενα αν θέλουμε τα Γιάννενα να πρωταγωνιστήσουν στην Ελλάδα. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να χτίσει γέφυρες».
Χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Βασίλης Παπαιωάννου δίνοντας τις ευχές του για εκλογική νίκη τον Μάιο.
Ανθρώπινος αλλά και βαθιά πολιτικός ήταν ο λόγος του Γιάννη Μελανίδη. «Ο Μωυσής Ελισάφ θα είναι ένας δήμαρχος οραματιστής», ανέφερε τονίζοντας ότι είναι ο άνθρωπος που μπορεί να προσφέρει πολλά στην πόλη. Κυρίως όμως είναι αυτός που μπορεί να πετύχει μεγάλες συναινέσεις και να δώσει στα Γιάννενα τον ευρωπαϊκό αέρα που χρειάζονται.
Με ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα υποδέχθηκαν οι εκατοντάδες παραβρισκόμενοι την σκηνοθέτη Νικαίτη Κοντούρη και την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της με την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή».
Η Νικαίτη Κοντούρη χαιρέτισε την εκδήλωση και ευχαρίστησε θερμά τον Μωυσή Ελισάφ για την πρόσκληση τονίζοντας ότι από το δικό της μετερίζι θα αγωνιστεί για το κοινό όραμα της Νέας Εποχής στα Γιάννενα.
Στην ομιλία του ο Μωυσής Ελισάφ παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης για το Δήμο Ιωαννιτών καθώς και τις προτεραιότητες της για την επόμενη τετραετία.
Έκανε ειδική αναφορά για το ρόλο όλων όσοι ζουν μακριά από το γενέθλιο τόπο τους υπογραμμίζοντας ότι όλοι αυτοί αποτελούν μία μεγάλη δύναμη για τα Γιάννενα.
«Δήμο εννοούμε όλους όσους έχουν τη γενέθλια ρίζα τους σε μια συγκεκριμένη κοινότητα ανθρώπων. Ακόμη παραπέρα, δήμο εννοούμε και όλους εκείνους που ανησυχούν και νοιάζονται για το μέλλον αυτής της κοινότητας και αισθάνονται αλληλέγγυοι με την τύχη της. Που αισθάνονται ότι μοιράζονται το ίδιο πεπρωμένο της. Και ότι είναι και οι ίδιοι συνυπεύθυνοι προκειμένου να χτίσουν το μέλλον της. Που θα μοιραστούν την όποια βελτίωση της συνύπαρξης θα προκύψει από τη συμμετοχή τους. Και που εξίσου θα εισπράξουν τα επίχειρα από μια κακοτυχία. Στην πλειονότητα αυτής της οντότητας είναι που το πολίτευμα της δημοκρατίας εμπιστεύεται την εξουσία. Και στο βαθμό που θα λειτουργήσει καλά η πλειονότητα αυτή, θα λειτουργήσει και η δημοκρατία. Άρα ο Δήμος οφείλει να οδηγηθεί σε μια προγραμματισμένη εξωστρέφεια και να συμπεριλάβει στους κόλπους του όχι μόνο τους ψηφοφόρους του αλλά και όσους νοιάζονται για την τύχη του, δηλαδή όλους εσάς που βρίσκεστε σήμερα μαζί μας», ανέφερε.
Ο κ. Ελισάφ αναφέρθηκε στο όραμα της παράταξης για τον Δήμο Ιωαννιτών και τόνισε:
«Μπορούμε να δώσουμε στην πόλη που αγαπάμε και την ευρύτερη περιοχή την προγραμματισμένη εξωστρέφεια που της λείπει και να πετύχουμε ρυθμούς ανάπτυξης θετικά ασύμμετρους με τη γενικότερη κατάσταση της χώρας που παλεύει να βγει από την κρίση. Εξωστρέφεια που θα φέρει κόσμο και χρήματα στην πόλη, πολύτιμη τεχνογνωσία και θα δώσει ταυτότητα στο Δήμο μας. Θα αναζητήσουμε τις απαντήσεις στα τοπικά προβλήματα στο πλαίσιο της κοινωνίας όλων των δημοτών, με βάση όχι άγονες πολιτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις, αλλά το συμφέρων των περισσότερων, στα όρια του εφικτού και με τη γνώμη των ειδικών.
Κανείς δεν μπορεί να κάμψει την θέλησή μας ή να εμποδίσει την προσπάθειά μας. Χωρίς καμιά κομματική ή άλλη διαμεσολάβηση ζητάμε τη στήριξή σας, τη στήριξη των συμπολιτών μας και σε σας θα λογοδοτούμε για τα αποτελέσματα της δουλειάς μας, στους συμπολίτες μας θα στηριζόμαστε σε όλες τις δυσκολίες που θα προκύψουν στην πορεία».
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι: Jan Bondy Πρέσβης της Δημοκρατίας της Τσεχίας, Γιώργος Κύρτσος ευρωβουλευτής, Αλέκος Παπαδόπουλος πρώην Υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου πρώην υπουργός, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου βουλευτής, Βαγγέλης Μαλέσιος πρώην βουλευτής Ιωαννίνων, Θανάσης Οικονόμου πρώην βουλευτής Ιωαννίνων, Γιώργος Τρυφωνίδης πρώην βουλευτής, Σάκης Τζαλαλής, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Νίκος Γκιώνης εκδότης (Εκδόσεις Πόλις), Παύλος Τσίμας Δημοσιογράφος, Ραφαήλ Μωυσής Επίτιμος Πρόεδρος του ΙΟΒΕ, Αναστάσιος Χατζής Παιδίατρος – Εντατικολόγος, Χρήστος Πίτσαβος ομότιμος καθηγητής καρδιολογίας, Γιάννης Βούλγαρης Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ζανέτ Μπατίνου Διευθύντρια Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, Γεώργιος Σωτηρέλης Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δήμος Αβδελιώδης σκηνοθέτης, Γιάννης Ιωάννου συνθέτης, Καλλιόπη Βέττα Τραγουδίστρια, Μανώλης Γιωργοστάθης μουσικός, Υρώ Μανέ ηθοποιός.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr