Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
logo orizontesΑπό τους Ορίζοντες Ηπείρου, εκλεγμένη παράταξη στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση με αφορμή τον ορισμό των αντιπεριφερειαρχών:
Η πρώτη ουσιαστική απόφαση διακυβέρνησης στη νέα θητεία της Περιφερειακής Αρχής μας δείχνει ότι δυστυχώς δεν θα αλλάξει τίποτε από όσα -επί τόσα χρόνια-καταδυναστεύουν την Ήπειρο. Ούτε στα πρόσωπα, ούτε στη νοοτροπία.
Στην επιλογή των αντιπεριφερειαρχών -χωρικών και θεματικών- που ανακοινώθηκαν, διαπιστώνουμε ότι κυριαρχούν τα ίδια φθαρμένα πρόσωπα, αλλά και η εξόφληση πολιτικών γραμματίων.
Οι τρεις από τους τέσσερις χωρικούς αντιπεριφερειάρχες παραμένουν στη θέση τους για τρίτη θητεία. Προφανώς εκτιμήθηκε το... μεγαλειώδες έργο τους.
Στα Γιάννενα, επελέγη ο Κωνσταντίνος Σιαράβας στον οποίο ανατίθενται επιπλέον αρμοδιότητες στα θέματα οικονομικών αλλά κυρίως σε θέματα «καλών πρακτικών για την εξυπηρέτηση των πολιτών». Προτείνουμε στον κ. Μπαμπινιώτη, στην επόμενη έκδοση του λεξικού του να τους δώσει την πατρότητα ως της καλύτερης περιγραφής του λήμματος «ρουσφέτι».
Κατά τα λοιπά, η περιφερειακή αρχή αναμένεται να... μεγαλουργήσει και πάλι:
Ο πρωτογενής τομέας δεν έχει ανατεθεί σε κανέναν αντιπεριφερειάρχη καθώς προφανώς ο ίδιος ο κ. Καχριμάνης κρίνει ότι είναι επαρκής ως περιφερειάρχης-φετάρχης.
Ένας οδοντίατρος έχει αναλάβει τα θέματα πολιτισμού. Ένας δικηγόρος τον αθλητισμό και την απασχόληση, δύο θέματα εντελώς άσχετα μεταξύ τους. Βέβαια η απασχόληση ή αλλιώς η αντιμετώπιση της ανεργίας, δεν ήταν ποτέ στις προτεραιότητες της διοίκησης Καχριμάνη.
Η κυρία Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση από επικεφαλής ενός μικρού δήμου καλείται να εξασκηθεί... πάνω στους Ηπειρώτες σε θέματα Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Εμπορίου. Προφανώς, της εξοφλείται το «γραμμάτιο» για την αποσκίρτησή της από το ΚΙΝΑΛ...
Και κάτι τελευταίο:
Η αντιπεριφέρεια με αρμοδιότητα τα θέματα προστατευόμενων περιοχών χωρικής αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου, τι ρόλο ακριβώς θα παίξει από τη στιγμή κατά την οποία οι προστατευόμενες περιοχές έχουν διοικήσεις και υπάγονται στο υπουργείο Περιβάλλοντος;
Κι όλα αυτά μετά την πρώτη συνεδρίαση-παρωδία του περιφερειακού συμβουλίου κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος του οργάνου σε ρόλο «Ντόλυ» και αποβάλλοντας κάθε θεσμική σοβαρότητα απαγόρευσε στο σύνολο της αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί.
Αν, λοιπόν, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, το αποτέλεσμα προβλέπεται εξαιρετικά φτωχό και δυστυχώς αυτό για μια ακόμη φορά θα το πληρώσουν οι Ηπειρώτες.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr