Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
IMG 7193Ο επικεφαλής της παράταξης "Ορίζοντες Ηπείρου" κ. Σπύρος Ριζόπουλος αναφέρθηκε στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε με τηλεδιάσκεψη, τόσο στις αρνητικές τελευταίες εξελίξεις περί την Ιόνια Οδό που τις κάνει ακόμα χειρότερες η «δουλικότητα» του κ. Καχριμάνη απέναντι στην κυβέρνηση, όσο και στο θέμα του φυσικού αερίου.

Αναφορικά με το δυσοίωνο μέλλον της Ιόνιας οδού, στο οποίο έχει αναφερθεί -προειδοποιώντας-επανειλημμένα από το Σεπτέμβρη του 2019, ο κ. Ριζόπουλος αυτή τη φορά προέτρεψε την Περιφερειακή Αρχή να «εκμεταλλευτεί», συνεργαζόμενη στενά, με τον πρώην Υπουργό και νυν βουλευτή της ΝΔ κ. Σταύρο Καλογιάννη που χειρίστηκε το θέμα για χρόνια.

Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο, ο κ. Ριζόπουλος επαναλαμβάνοντας όσα δήλωσε και στην τελευταία συνέντευξη τύπου της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου», τόνισε πως η διοίκηση της Περιφέρειας δείχνει να μη γνωρίζει τα ενεργειακά ζητήματα. Είναι σύνθετα θέματα που πρέπει κανείς να γνωρίζει πάρα πολύ καλά ποιοι είναι οι μετέχοντες και τι «ρόλο έχει» κάθε οργανισμός, πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση.

Ωστόσο, όλα ξεκινούν από τη δημιουργία εμπορικής ζήτησης γιατί για να διαμορφωθούν τα δεδομένα πρέπει οι ίδιοι οι Ηπειρώτες να δείξουμε ότι μας ενδιαφέρει ως προϊόν το φυσικό αέριο.

Οφείλουμε λοιπόν να είμαστε αναμεμιγμένοι σε όλα τα ζητήματα της ενέργειας, είτε αφορά αγωγούς που ξεκινούν από το ΔΕΣΦΑ, είτε δίκτυα όπως διαμορφώνονται από τη ΔΕΔΑ, είτε συμπυκνωμένο φυσικό αέριο και τέλος είτε να πρέπει να δημιουργηθούν πιέσεις στη πολιτεία από τη Περιφέρεια ενόψει του διαγωνισμού της πώλησης του λιμανιού από το ΤΑΙΠΕΔ για να διαμορφωθούν συνθήκες για μεγαλύτερη μονάδα φυσικού αερίου εκεί.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr