Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα

Papageorgiou dimarxosΟ μέχρι τώρα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου είναι ο νέος Δήμαρχος Ιωαννίνων. 
Η διαδικασία εκλογής ολοκληρώθηκε απόψε από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Γιάννενα- Νέα Εποχή».
Η σύγκλιση της δημοτικής ομάδας έγινε από τον Γιάννη Τσίμαρη, τον δημοτικό σύμβουλο που είναι ο πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος και ο οποίος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο νομικό σκέλος της διαδικασίας ενώ έκανε και μία εκτενή και συγκινητική αναφορά στον Μωυσή Ελισάφ.



«Βρισκόμαστε απόψε ενώπιον μιας ιστορικής στιγμής για την πόλη. Μιας στιγμής που κανένας δεν φανταζόταν όταν βρισκόμασταν στα πρώτα βήματα της «Νέας Εποχής», μιας στιγμής που κανένας δεν ήθελε να πιστέψει μέχρι και πριν από λίγες μέρες.

Ο Δημαρχός μας , ο  Μωυσής  Ελισάφ  της προσφοράς, του πνεύματος του πολιτισμού και της ευθύνης , ο οποίος  πριν τέσσερα χρόνια περίπου ξεκίνησε την πορεία για την αναγέννηση του Δήμου μας δεν είναι πια μαζί μας.

Δίπλα του βρεθήκαμε όλοι όσοι είμαστε εδώ απόψε και εκατοντάδες άλλοι που στελέχωσαν τα ψηφοδέλτιά μας σε όλο το Δήμο.   Μαζί του   και  οι πολίτες που τον ανέδειξαν  Δήμαρχο τους.

Είναι αλήθεια ότι ακόμη δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο Μωυσής δεν είναι ανάμεσά μας.

Δυσκολευόμαστε να δεχθούμε ότι δεν βρίσκεται στο γραφείο του, δεν δίνει οδηγίες, δεν ρωτάει για κάθετι μικρό και σημαντικό.

Γράφτηκαν πολλά για τον δήμαρχο Ιωαννίνων τις προηγούμενες ημέρες.

Θέλω να πω τούτο..

Η εκλογή του Μωυσή Ελισάφ άνοιξε ένα νέο παράθυρο στην πόλη των Ιωαννίνων. Ήταν μία κορυφαία στιγμή για την ιστορία της πόλης. Ο θάνατός του δεν θα πρέπει να κλείσει το παράθυρο αυτό… Είναι δικό μας χρέος να το κρατήσουμε διάπλατα ανοιχτό και να καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τα Γιάννενα της Νέας Εποχής.

Του το οφείλουμε..» ανέφερε.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσίμαρης η εκλογή νέου δημάρχου γίνεται σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 60 του Νόμου 3852/2010 όπως σήμερα ισχύει .

 «Το πράττουμε  με απόλυτο σεβασμό στην νομιμότητα, την οποία πάντα και  εκ πεποιθήσεως επιδίωκε  και προσπαθούσε να  διασφαλίσει   ο  Δήμαρχος  και  η παράταξή μας.

  Οι πολίτες το 2019  επέλεξαν την παράταξη Νέα Εποχή και τον προταθέντα  από αυτή  Μωυσή Ελισάφ για Δήμαρχό τους . Η παράταξη μας Νέα Εποχή και  ο Μωυσής Ελισαφ ως  ο επικεφαλής συνδυασμού που πλειοψήφησε, έλαβαν  από τους πολίτες την  εντολή για την εφαρμογή του προγράμματος που εξήγγειλαν.

   Η παράταξη αυτή  επιλέγει κατά νόμο σήμερα τον αντικαταστάτη του  Δημάρχου μας, δικαίωμα που το έχει  και νομικά και ηθικά . Αυτό επιβάλλει ο σεβασμός στην βούληση  του  εκλογικού σώματος.

   Επιδιώκοντας  την  τήρηση της νομιμότητας ο Δήμαρχος  απευθύνθηκε  έγκαιρα από την 10/1/2023 εγγράφως στο Υπουργείο Εσωτερικών  παραθέτοντας και μάλιστα   απολύτως  τεκμηριωμένα  την δική του άποψη , χωρίς να έχει υπάρξει έως σήμερα καμία απολύτως διαφορετική άποψη.

    Να είστε   βέβαιοι  ότι  η παράταξή μας, όλοι μας, μετά την ολοκλήρωση της  εκλογικής μας διαδικασίας, θα συνεχίσουμε   με ενότητα να εργαζόμαστε για να υλοποιήσουμε της  δεσμεύσεις μας έναντι των πολιτών  με αίσθημα ευθύνης προς την παρακαταθήκη του Δημάρχου μας» κατέληξε ο κ. Τσίμαρης.

Οι έντεκα δημοτικοί σύμβουλοι με μυστική ψηφοφορία ανέδειξαν τον Δημήτρη Παπαγεωργίου ως νέο Δήμαρχο των Ιωαννίνων.

Ο ίδιος συγκινημένος απεύθυνε τις ευχαριστίες του και δεσμεύτηκε για σκληρή και επίπονη δουλειά με βάση τις αρχές και το έργο του Μωυσή Ελισάφ.

«Η σημερινή ήταν μία πραγματικά  δύσκολη διαδικασία.  Και ήταν δύσκολη επειδή η δημοτική μας ομάδα συνήλθε για πρώτη φορά χωρίς την παρουσία του  ηγέτη και δημάρχου μας Μωυσή Ελισάφ.

Η απουσία του είναι δυσαναπλήρωτη. 

Ταυτόχρονα   καθιστά  τις δικές μας ευθύνες απέναντι στους δημότες  ακόμη μεγαλύτερες.

Δεσμεύομαι ότι θα υπηρετήσω με  συνέπεια το πρόγραμμα της παράταξής μας, τις προτεραιότητες και τους στόχους που είχαμε θέσει, το όραμα του Μωυσή Ελισάφ για μία πόλη που θα βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και έναν Δήμο που θα βρίσκεται στην υπηρεσία των πολιτών.

Με διάθεση για συνεργασία, με σεβασμό σε κάθε διαφορετική άποψη και  με σκληρή δουλειά θα πορευτούμε το επόμενο διάστημα επιδιώκοντας το καλύτερο.

Η  παράταξη μας τιμώντας τις δεσμεύσεις της θα είναι παρούσα  στην επόμενη  ημέρα.  Με σεβασμό στη μνήμη  και στην παρακαταθήκη του δημάρχου μας  θα  εργαστούμε με ενότητα  και  αίσθηση καθήκοντος  για να ολοκληρώσουμε το έργο μας  για το οποίο και  θα κριθούμε .  Στην  πορεία αυτή  δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές. 

Θέλω να ευχαριστήσω  από καρδιάς  όλους τους συναδέλφους μου δημοτικούς συμβούλους για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλαν» ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Παπαγεωργίου με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής. 

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr