Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα

Του Κώστα Καλτσή

filiosΤην αποκάλυψη έκανε στις 18 Σεπτεμβρίου η ιστοσελίδα aftodioikisi.gr. Ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φίλιππας Φίλιος είναι οργισμένος με δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, της δημοτικής παράταξής του δηλαδή, επειδή διαρρέουν πληροφορίες (προφανώς για «προσφορές» σε έργα) και συνεργάζονται με εργολαβικές εταιρείες!

Το θέμα αναδημοσίευσαν εφημερίδες των Ιωαννίνων και φυσικό ήταν να αναμένονταν τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής όταν μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Αυτοδιοίκησης, «ο δήμαρχος θα δώσει σύντομα στη δημοσιότητα όλο το ιστορικό καθώς και τα ονόματα δημοτικών συμβούλων του που συνεχίζουν το παιχνίδι των διαρροών πληροφοριών και της συνεργασίας με εργολαβικές εταιρείες»!

Η …αιδήμων σιωπή του κ. Φίλιου δύο τινά σημαίνει: Ή ότι «παίζει» με τους συνεργάτες του αφήνοντάς τους «κρεμασμένους» και με το φόβο (για όσους διαφοροποιούνται…) του δημόσιου διασυρμού ή ότι έχει μπλέξει άσχημα και δεν ξέρει τι να κάνει με τα «συμφέροντα» που ίσως θεωρούν …λάφυρο τον Δήμο.

Έτσι κι αλλιώς όμως, η σιωπή του κ. Φίλιου από πολλούς ερμηνεύεται ως αποδοχή της άποψης ότι συνεργάτες του έχουν σχέσεις –προφανώς με το αζημίωτο- με εργολαβικές εταιρείες και όχι μόνο, που σημαίνει ότι η πόλη είναι πλέον έρμαιο συμφερόντων με το δήμαρχο γνώστη –κατά το δημοσίευμα- του θέματος και απαθή θεατή όσων διαδραματίζονται!

Ο δήμαρχος όμως έχει πλέον υποχρέωση να πει δημόσια τι συμβαίνει. Ποιοι είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του που συνεργάζονται με ργολαβικές εταιρείες σε βάρος των συμφερόντων της πόλης, ποιοι συνεπώς θησαυρίζουν από αυτή τη «φάμπρικα» και γιατί ανέχεται αυτή την κατάσταση, ενώ η Εισαγγελική Αρχή έπρεπε ήδη να είχε διατάξει έρευνα για το θέμα.

Άλλωστε δεν ξεχνάμε ότι τον Δεκέμβριο του 2011 είχε ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της ΠΕΔΜΕΔΕ (Πανελλήνια Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών Δημοσίων Έργων) όταν αυτή είχε καταγγείλει «φωτογραφικούς όρους» σε διαγωνισμούς του Δήμου, με τον κ. Φίλιο ν’ αντεπιτίθεται λέγοντας ότι «οι εργολήπτες συνεννοούνται για τις προσφορές τους», κατηγορώντας τους εμμέσως πλην σαφώς για δημιουργία … «καρτέλ»!

Σ’ αυτά προσθέστε ότι στενοί συνεργάτες του δημάρχου είχαν στηρίξει δημόσια επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως οι κ. Φίλιππας Τσουμάνης και Μωϋσής Ελισάφ (6-7/5/11) σε εκδήλωση για το προϊόν Becel Proacktiv της ΕΛΑΙΣ που βοηθάει υποτίθεται στη μείωση της χοληστερίνης, ο κ. Θωμάς Μπέγκας (Μάιος του 2011) σ’ εκδήλωση της εταιρίας “PITSOS” για την ανακύκλωση παλιών συσκευών, ενώ δεν έλειψαν και από εκδηλώσεις εταιριών κινητής τηλεφωνίας.

Και ασφαλώς η απορία είναι εύλογη: Τι εννοούσαν ο κ. Φίλιος και οι συνεργάτες του όταν διαλαλούσαν ότι με διαφάνεια, σεβασμό στους πολίτες και …νέο ήθος θα διοικούσαν;

Το σχόλιο της «Αυτοδιοίκησης»:

Όλα στο φως!

Τα «έχει πάρει» κράνα ο δήμαρχος Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος, με ορισμένους δημοτικούς συμβούλους του που φέρονται να «συνεργάζονται» με εργολαβικές εταιρείες. Και αυτό, παρά το ότι τους έχει πει ουκ ολίγες φορές να σταματήσουν αυτό το «παιχνίδι».

Με δεδομένη, λοιπόν, τη δημόσια καταγγελία του δημάρχου κατά εταιριών που συμφωνημένα χτυπούσαν έργα ή δεν προσέρχονταν βγάζοντας τους διαγωνισμούς άγονους, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αυτή η «μάχη του παρασκηνίου» θα βγει πολύ σύντομα στο προσκήνιο.

Ο Φίλιππος είναι αποφασισμένος και θα το κάνει, όπως λένε οι ιδιες πληροφορίες, να δώσει στη δημοσιότητα όλο το ιστορικό και την αλληλουχία των ενεργειών καθώς και συμβούλους της πλειοψηφίας οι οποίοι πέραν της διαρροής πληροφοριών συνεχίζουν το παιχνίδι των συνεργασιών με εταιρείες.

Σε αναμονή λοιπόν νεοτέρων...

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr