Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Μάϊος 2015
κατάλογοςΟι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων διαπραγματευτών συνεχίζονται. Η αγορά όμως καταρρέει. Οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα κλείνουν. Η ανεργία γιγαντώνεται. Το ρευστό εξαφανίστηκε. Τα νοικοκυριά σε απόγνωση.

Οι φόροι, άμεσοι κι έμμεσοι, τα χαράτσια γονατίζουν τους πολίτες, παραμένουν όμως ανέγγιχτα στην καταρρέουσα Ελλάδα τα τυπικά προνόμια των βουλευτών, όπως αυτό το εξοργιστικό αφορολόγητο του 75% επί των εισοδημάτων τους. Την ίδια ώρα οι πολίτες φορολογούνται αγρίως από το πρώτο ευρώ, όπως οι εθνοπατέρες και οι εθνομητέρες έχουν νομοθετήσει οι ίδιοι και στις δυο περιπτώσεις.

Είναι ανάγκη, λένε, οι βουλευτές να ζουν αξιοπρεπώς, ως εμείς όλοι οι άλλοι να έχουμε απωλέσει αυτό το συνταγματικό ως κατοχυρωμένο δικαίωμα της στοιχειώδους αξιοπρεπούς
διαβίωσης.

Το ίδιο φαιδρό επιχείρημα επικαλέστηκε και ο δήμαρχος Ιωαννίνων, κ. Θωμάς Μπέγκας, για τους μισθούς σε προέδρους, αντιπροέδρους κλπ, στελέχη οργανισμών του Δήμου.

Σύμφωνοι λοιπόν, να ζουν όλοι τους αξιοπρεπώς, αλλά ας πουν και σε εμάς τους «υπηκόους» αν έχουμε το δικαίωμα να ελπίζουμε τουλάχιστον, να ονειρευόμαστε ότι θα καταφέρουμε να ζήσουμε σε μια χώρα όπου η ισονομία και η ισοπολιτεία θα είναι κανόνας και όχι εξαίρεση. Φυσικά και μην τολμήσουν, όσοι διαχειριστές, νομείς και εφαψίες της εξουσίας να μας πουν ότι μοχθούν για το καλό μας.

Πρώτον, δεν τους υποχρέωσε κανένας και δεύτερον αρκετά… σωθήκαμε, δε θέλουμε άλλο, ας μας αφήσουν στην τύχη μας.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr