Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2017
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
Epidomata DEYAI 1Τραγελαφικές καταστάσεις στο Δήμο Ιωαννιτών, που θα μπορούσαν να εμπνεύσουν σεναριογράφο... μαύρης κωμωδίας ή και τραγωδίας, με τον δήμαρχο κ. Θωμά Μπέγκα να επαίρεται ότι επέτυχε την... "εξυγίανσή " του.
Οι εκατόν εβδομήντα (170) υπάλληλοι της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ιωαννίνων (ΔΕΥΑΙ), εκτός από τον πολύ καλό μισθό τους, συνεχίζουν να παίρνουν ανθυγιεινό επίδομα και επιδόματα στολής και... γάλακτος, σε μετρητά πάντα!
Αν εξαιρέσουμε περί τους τριάντα που τα δικαιούνται ασχολούμενοι με τα έργα στην πράξη, στους άλλους 140 τα δίνουν χαριστικώς, την ώρα που οι πολίτες πένονται.
Οι καταστάσεις που ενδεικτικά δημοσιεύουμε δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας και αφορούν δύο συνδικαλίστριες και έναν, μέχρι πρότινος, υπάλληλο της ΔΕΥΑΙ.
Epidomata DEYAI 2Πόσο όμως κοστίζουν όλα αυτά;
* 140 υπάλληλοι με 115 ευρώ τον μήνα (επίδομα γάλακτος και ανθυγιεινό), μας κάνουν 16.100 ευρώ μηνιαίως, 193.200 ετησίως, που στα τριάντα χρόνια εργασίας φτάνουν στα 5.796.000 ευρώ!
* Εκτός από αυτά, παίρνουν και επίδομα στολής, το οποίο υποτίθεται πρέπει να δίδεται μόνο σε συγκεκριμένους (περί τους 30), αλλά τα χορηγούν σε όλους!
Δηλαδή, σε 140 υπαλλήλους με 300 ευρώ τον χρόνο είναι 42.000 ευρώ και για τριάντα χρόνια μας κάνουν 1.260.000 ευρώπουλα!
* ΣΥΝΟΛΟ όλα μαζί... 7.096.000 ευρώ , κυριολεκτικώς χωρίς κανένα άλλο λόγο, πέραν εκείνου της άσκησης μικροπολιτικής, την οποία όμως πληρώνουν πολύ ακριβά οι Γιαννιώτες, με την ΔΕΥΑΙ να έχει ζημιές κατά το 2016 πάνω 1,5 εκατ. ευρώ!
Για αυτά, τι έχουν να πουν ο Δήμαρχος μετά των συνεργατών του; Τι ακριβώς μας λένε οι συνδικαλιστές, που βγάζουν και... γλώσσα; Γιατί δεν έκαναν μια κίνηση αλληλεγγύης προς τους δεινοπαθούντες πλημμυροπαθείς της Αττικής ,να δώσουν τα επιδόματα, έστω ενός μηνός; Να μιμηθούν δηλαδή τους συναδέλφους τους του Δήμου Ρέντη (εκεί δίδεται βέβαια γάλα και όχι επίδομα) και άλλων... Αλλά που φιλότιμο...
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr