Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2018
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
Gkontas paliaΤο 2005 ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση για φιλοτέχνηση μνημείου στην Αθήνα για τους Ηπειρώτες ευεργέτες, που θα τοποθετούνταν σε περίοπτη θέση στο κέντρο της Αθήνας.
Δήμαρχος Ιωαννίνων ο κ. Νίκος Γκόντας και της Αθήνας η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, με την οποία τον συνέδεαν - και με την οικογένεια Μητσοτάκη εν γένει - ισχυροί φιλικοί δεσμοί. Άλλωστε ήταν ο δήμαρχος που είχε το πολιτικό σθένος να τιμήσει τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, σε ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στο θέμα μας τώρα. Το αίτημα του Δήμου Ιωαννιτών δεν έγινε δεκτό όπως διατυπώθηκε και ο Δήμος Αθηναίων έκανε μια αντιπρόταση, που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κ.Γκόντα.
Ήταν τότε που υπήρξαν δήμαρχοι που δεν μασούσαν τα λόγια τους, δεν κολάκευαν τους ισχυρούς και την εξουσία και πάλευαν , χωρίς "εκπτώσεις", για τα δίκαια των Ηπειρωτών. Όπως έκανε ο κ. Γκόντας κι όταν ο τότε υπουργός Δημοσίων Έργων κ. Γιώργος Σουφλιάς ήθελε να "σπάσει" στα δυο το λεκανοπέδιο, την πόλη, για την Εγνατία και ευτυχώς το απέτρεψε, ύστερα από μια... επική σύγκρουση.
Διαβάστε, όμως, την απάντηση στο Δήμο Αθηναίων και θα καταλάβετε περισσότερα.
Gkontas eggrafo se Athina 2005
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr