Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Οκτώβριος 2013

Απάντηση στις καταγγελίες του Φίλιππα Φίλιου που έκανε λόγο για απώλεια του Πάρκου Πυρσινέλλα από το δήμο Ιωαννιτών στο δημόσιο έδωσε η παράταξη "Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία". Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Για μια ακόμη φορά και κατά την προσφιλή του τακτική της 

καταγγελιομανίας, ο κ. Φίλιος προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κληροδοτήματος ΠΑΡΚΟ ΠΥΡΣΙΝΕΛΛΑ. Κάνουμε γνωστό ότι από τη δεκαετία του 1990 έχουν δηλωθεί νόμιμα όλα τα περιουσιακά στοιχεία όλων των κληροδοτημάτων που αφορούν το δήμο Ιωαννιτών. Η εκ μέρους του Ελληνικού δημοσίου δήλωση ως δημόσια δασική έκταση του Πάρκου Πυρσινέλλα, δε σημαίνει ότι είναι και ιδιοκτησίας του. Αυτή η ενέργεια έρχεται σε αντίθεση με παλαιότερη, προ εξηκονταετίας περίπου, απαλλοτρίωση που προέβη το ίδιο το Ελληνικό δημόσιο σε βάρος της ιδιοκτησίας του πάρκου Πυρσινέλλα.

Χρέος κάθε υπεύθυνου και κάθε αρμόδιου του δήμου είναι η διεκδίκηση των αδιαμφισβήτητων δικαιωμάτων της πόλης μας.

Η σημερινή στάση του απερχόμενου δημάρχου είναι επικίνδυνη διότι στο βωμό της μικροπολιτικής αντιπαράθεσης, θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα του δήμου μας. Είναι βέβαιον ότι η δικαιοσύνη θα επιλύσει τη διαφορά του δήμου με το Ελληνικό δημόσιο, υπέρ των συμφερόντων του δήμου μας, όπως ακριβώς έκανε προ οκταετίας, αποδίδοντας χιλιάδες στρέμματα στα δημοτικά διαμερίσματα Μάρμαρα και Σταυράκι, τα οποία αναγνωρίστηκαν με αμετάκλητες αποφάσεις του Αρείου Πάγου, απορρίπτοντας συγχρόνως παρόμοια διεκδίκηση του Ελληνικού δημοσίου."

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr