Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Απρίλιος 2015
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
biotourismosΑπίστευτο και όμως αληθινό! Φορείς που υλοποιούν το πρόγραμμα "Βιοτουρισμός στην Άρτα και στην Πρέβεζα - Οι καταστροφές ως κίνητρο για την βιώσιμη ανάπτυξη", έχουν την άποψη ότι κατέρρευσε το ιστορικό γεφύρι της Άρτας!
Το πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από την ΒΙΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ΠΑΑ 2007-2013, ΕΤΑΝΑΜ και LEADER PROGRAM έχει ως σκοπό να προτείνει ένα υγιές, λέει, σύστημα τουρισμού, βελτίωση της τοπικής διαβίωσης, ανάπτυξη του οικοσυστήματος και των παραδόσεων μέσω της " Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής".

Αυτοί λοιπόν οι τύποι που διαχειρίζονται άγνωστο πόσες χιλιάδες ευρώ, για να αναπτύξουν άγνωστο έως τώρα ποιες δράσει και που, με καταχώρησή τους σε εφημερίδες μας λένε ότι... " τώρα που κατέρρευσε το ιστορικό γιοφύρι της Άρτας, αέναο σύμβολο του πολιτισμού μας, θα έπρεπε το γεγονός αυτό να αποτελέσει αφορμή και κίνητρο για να αναθεωρήσουμε τα πρότυπα ανάπτυξης"! Ελάτε όμως που δεν κατέρρευσε της Άρτας το γεφύρι και βεβαίως δε γίνεται κατανοητό πως έστω και αν συνέβαινε αυτή η καταστροφή, θα αποτελούσε κίνητρο αναθεώρησης των προτύπων ανάπτυξης.

Πως όμως αυτοί που ανέλαβαν (με ποιες διαδικασίες;) να υλοποιήσουν το πρόγραμμα θα μπορέσουν να επιτύχουν οτιδήποτε θετικό για την περιοχή όταν στηρίζουν την καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών σε μια χονδροειδή και απαράδεκτη γκάφα, δηλαδή στην ανύπαρκτη κατάρρευση του γεφυριού της Άρτας;

Γνωρίζει άραγε  κάτι γι' αυτό το πρόγραμμα η Περιφέρεια Ηπείρου;
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr