Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2017
Στραπάτσο του κ. Χρυσοστόμου που παρέσυρε και το δημοτικό συμβούλιο
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
Deyai οφειλές 1Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων απέρριψε το αίτημα της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων να βεβαιώνονται στην εφορία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών .
Η απόφαση κοινοποιήθηκε στη δημοτική επιχείρηση στις 2 Αυγούστου, αλλά μέχρι σήμερα ο αντιπρόεδρος κ. Χρυσοστόμου την κρατάει στα συρτάρια του, άγνωστο για ποιό λόγο και δεν ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο.
Όπως θα θυμούνται οι αναγνώστες, το θέμα απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο , που με την 671/2016 απόφασή του ενέκρινε την πρόταση της επιχείρησης, η οποία με την σειρά της υπέβαλε το σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών στις 6/7/2017( έγγραφο 1), για να εκδοθεί η απαραίτητη υπουργική απόφαση.
Deyai οφειλές 2Η απάντηση ήρθε και ήταν κόλαφος για την διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, αφού ούτε λίγο - ούτε πολύ λέει πως ο νόμος που επικαλέστηκε... καταργήθηκε από τον Ιανουάριο του 2015 (εγγρ. 2) και είναι απορίας άξιον που δεν φρόντισε να ενημερωθεί για αυτό!
Συνεπώς, υπογραμμίζεται στην απάντηση της Αρχής Δημοσίων Εσόδων, "...δεν εκδίδονται πλέον υπουργικές αποφάσεις ανάθεσης είσπραξης εσόδων από τις Δ.Ο.Υ"...
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr