Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2018
Για τα ευρυζωνικά δίκτυα που... παρέλαβαν, χωρίς να έχουν γίνει!
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
Tzafeas MetsovoMpalampekos SpirosΤο σκάνδαλο με τα ευρυζωνικά δίκτυα, που παραλήφθηκαν χωρίς να γίνουν, στοιχειώνει το Μέτσοβο, αφού στον δήμαρχο Κώστα Τζαφέα (προστατευόμενο του Καχριμάνη), στον Σπύρο Μπαλαμπέκο, γαμπρό (από την κόρη) του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξ. Καχριμάνη και σε τρεις υπαλλήλους του Δήμου, απαγγέλθηκαν βαριές κατηγορίες την εβδομάδα που πέρασε.

ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Μετά την απολογία τους στον ανακριτή Ιωαννίνων, με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο μεν δήμαρχος με χρηματική εγγύηση τριών χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ο δε γαμπρός του Καχριμάνη και οι υπάλληλοι του Δήμου με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μέχρι που να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης.

ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ... «ΑΕΡΑ»
Mpalabekos ergo MetsoboΓια το σκάνδαλο (είχαμε γράψει στο www.stotapsi.gr), μετά από τον έλεγχο της αρμόδιας επιτροπής , σε ένα έργο που δεν έχει υλοποιηθεί ποτέ!
Επρόκειτο για την εγκατάσταση ευρυζωνικών δικτύων στο Μέτσοβο, που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ - Κοινωνία της Πληροφορίας, με 250.000 ευρώ το 2009.
Δήμαρχος και τότε ο Κώστας Τζαφέας και αρμόδιος αντιδήμαρχος για την υλοποίηση και παραλαβή του έργου ο Σπύρος Μπαλαμπέκος.
Μόνο που αυτό δεν έγινε ποτέ, οι εφαρμογές ήταν εκτός λειτουργίας και ο εξοπλισμός δεν ήταν εγκατεστημένος στο Μέτσοβο!

ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ...
Το σκάνδαλο απασχόλησε τον επόμενο δήμαρχο Νίκο Τσομπίκο και το δημοτικό συμβούλιο, που αποφάσισε να στείλει τον φάκελο στη Δικαιοσύνη, ενώ το έργο απεντάχθηκε και o Δήμος Μετσόβου υποχρεώθηκε να επιστρέψει τα χρήματα.
Χρειάστηκαν, όμως,εννιά χρόνια για φτάσει μέχρι τον ανακριτή...

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πέρασαν καλά - καλά δέκα ημέρες από τότε που αποκαλύψαμε το σκάνδαλο των αναθέσεων από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου στον αδελφό της συζύγου του Στέργιο Κασσάρο, επιχειρηματία παροχής τουριστικών υπηρεσιών, ποσού μισού εκατομμυρίου ευρώ κατά την τελευταία πενταετία, υπόθεση που χειρίζεται πλέον η Δικαιοσύνη.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr