Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2018
Οι παρανομίες που "βγάζουν μάτι" με τις απευθείας αναθέσεις στη σύζυγό του και στον κουνιάδο του
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
Kaxrimanis KassarosΦαίνεται πως δεν κατάλαβαν καλά οι επί της εξουσίας, του δημοσίου χρήματος, της ανεκτικότητάς μας και της νοημοσύνης μας ασελγούντες. Δεν παίζουμε! Δεν τους φοβόμαστε! Δεν σταματάμε!
Ταύτα ως πρόλογο, επειδή ο κ. Στέργιος Κασσάρος (τουριστικές επιχειρήσεις), κουνιάδος του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξ. Καχριμάνη, κατέθεσε εναντίον μας μήνυση (και στα site των Αθηνών enikos.gr, real.gr, aftodioikisi,gr και την εφημερίδα "Δημοκρατία", για την αναδημοσίευση), σε απάντηση του αποκαλυπτικού μας ρεπορτάζ στις 27 Ιουνίου του 2018 (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) και της δικής μας μηνυτήριας αναφοράς, για τις σχέσεις διαπλοκής και τις αναθέσεις από την Περιφέρεια.

Πολύ καλά έκανε! Για να καταδειχθεί το μέγεθος της αυθαιρεσίας, που έχει αναχθεί σε... επιστήμη, στην Περιφέρεια της Ηπείρου.
Φυσικά και δεν μας ενδιαφέρει ο κ. Κασσάρος. Η ευθύνη ανήκει πρωτίστως στον περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη, ο οποίος συμπεριφέρεται ως η Περιφέρεια να είναι τσιφλίκι του!
Για να μη μένει καμία αμφιβολία για την παρανομία του στη συγκεκριμένη περίπτωση (υπάρχει πλήθος παρανομιών), προσέξτε τον πίνακα που δημοσιεύουμε (πατήστε πάνω για μεγένθυνση).
Kaxrimanis pinakasΘα διαπιστώσετε ότι ο κ. Καχριμάνης, παραβαίνοντας τον νόμο και την πολιτική ηθική, υπέγραφε την εξόφληση των απευθείας αναθέσεων στο συγγενή του, όπως και η αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη (χωρίς να υπάρχει απόφαση εξουσιοδότησης για υπογραφή της ως αντιπροέδρου του Περιφερειακού Ταμείου), υποψήφια δήμαρχος Ιωαννίνων! (Δείτε και την υπογραφή της παρανόμως για έργο της εταιρίας του συζύγου της ΕΔΩ στις 21 Ιανουαρίου 2019).
Μάλιστα δε ο κ. Καχριμάνης υπέγραφε και για εξόφληση ανάθεσης στη σύζυγό του κ. Ελένη Κασσάρου! Δεν έχει σημασία το ποσό, που αφορούσε διαμονή σε ξενώνα της, αλλά η πράξη και προφανώς θα υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες αποφάσεις!

Τέτοιες δοσοληψίες ήθελε ο νομοθέτης να αποφευχθούν με το νόμο 2362/1995 άρθρο 20 (ΦΕΚ 247Α) και τον μεταγενέστερο 4412/2016 άρθ.25 (ΦΕΚ 147Α), που αφορούν τη σύγκρουση συμφερόντων, τη διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.
Πάμε παρακάτω τώρα, διότι υπάρχουν και σοβαρότερες παρανομίες:
Αυτές οι αναθέσεις και η εξόφλησή τους έγιναν από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου, μέσω ενός κωδικού που αναφέρεται στην "Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών Ειδικών Δράσεων Περιφέρειας Ηπείρου"!

Ας παρακάμψουμε τις... "έκτακτες ανάγκες", που... επέβαλαν κι αυτές τις απευθείας αναθέσεις κι ας πάμε στο ότι ο νόμος ορίζει πως απαγορεύεται η κατάτμηση των ομοειδών δράσεων, έργων, προμηθειών και υπηρεσιών (ΦΕΚ Β 1291/11-8-2010)!
Επιπροσθέτως καθίσταται απολύτως σαφές ότι:
α) απευθείας ανάθεση επιτρέπεται μέχρι του ποσού των είκοσι χιλιάδων ανά έτος και εδώ υπάρχει υπέρβαση!
β) Από εκεί και πάνω, μέχρι του ποσού των εξήντα χιλιάδων ευρώ με πρόχειρο διαγωνισμό και
γ) Άνω των εξήντα χιλιάδων με τη διενέργεια τακτικού διαγωνισμού.
Στην προκειμένη περίπτωση καμία από αυτές τις προϋποθέσεις δεν τηρήθηκε, ενώ απαγορεύεται να δοθούν περισσότερες από μία αναθέσεις το χρόνο στον ίδιο φορέα.

Έχουμε κι άλλα... Ο κ. Καχριμάνης ως άλλοθι επικαλείται τούτο:
Δεν συμμετείχε, λέει, στη λήψη των αποφάσεων. Καμιά σημασία δεν έχει αφού είναι κατά το νόμο ο "διατάκτης", το εξουσιοδοτημένο όργανο που αναλαμβάνει υποχρεώσεις σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού του φορέα του και προσδιορίζει τις απαιτήσεις σε βάρος του, που υπογράφει δηλαδή τις διατακτικές για την εξόφληση.
Σύμφωνα με το νόμο έπρεπε να μην υπογράψει! Όλα τ' άλλα είναι παραμύθια. (Δείτε το σχετικό άρθρο του νόμου 2362/1995).
Kaxrimanis kassaros fek
Το εξωφρενικό δε είναι ότι τις αποφάσεις και τις απευθείας αναθέσεις ενέκρινε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως νόμιμες κατά παράβαση των νόμων.

Πέρα από όλα αυτά, μας κάνει εντύπωση που η Εισαγγελική Αρχή Πρωτοδικών Ιωαννίνων στην οποία είχαμε καταθέσει τη μηνυτήρια αναφορά στις 27 Ιουνίου 2018, ενώ τάχα μου έδειξε σπουδή να διατάξει προκαταρκτική εξέταση σε μια εβδομάδα και αυτή ολοκληρώθηκε ταχύτατα, έκτοτε η δικογραφία... ξεκουράζεται σε κάποιο από τα συρτάρια της!
Δεν προλαβαίνει ή φοβάται ο εισαγγελέας που τη χειρίζεται να αποφασίσει αν θα ασκήσει δίωξη εναντίον του ασυστόλως παρανομούντος Περιφερειάρχη κι αφήνει να περνά ο καιρός;

Και τώρα, μετά τα νέα στοιχεία που δημοσιοποιούμε (και θα του τα πάμε), τι προτίθεται να κάνει, όταν μάλιστα ο... "ευλογημένος" Καχριμάνης παραδέχεται πως όταν... χρειάζονταν κάτι φώναζε τον κουνιάδο του;
Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr