Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Απρίλιος 2013
Όλοι κάνουν την πάπια...

dodoniΑυτό ήταν. Υποθέτουμε ότι ίσως να βολεύτηκαν όλοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και ησύχασαν. Για τους πολιτικούς, συνεταιριστές, κτηνοτροφικούς συλλόγους και διάφορους αγροτοσυνδικαλιστές λέμε, σχετικούς με όσα συμβαίνουν με την πάλαι ποτέ συνεταιριστική βιομηχανία γάλακτος ''ΔΩΔΩΝΗ''.
Θυμάστε υποθέτουμε, ότι η ΑΤΕ πούλησε άρον άρον το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της κερδοφόρας ''ΔΩΔΩΝΗ'' που κατείχε στην διεθνών συμφερόντων εταιρεία Strategic Initiatives UK LLP και στην ΣΙΜΟΣ Food Group, έναντι του ποσού των 22 εκατ. Ευρώ, ποσό που θεωρήθηκε ως ευτελές και η απόφαση ως ξετσίποτο ξεπούλημα.
Λίγο αργότερα

ως ιδιοκτήτρια της ΔΩΔΩΝΗΣ εμφανίστηκε η εταιρεία ''Todyro'',με έδρα τη Λεμεσό της Κύπρου, ενώ πριν από λίγες μέρες αποφασίστηκε η μεταβίβαση των μετοχών στην s.i foods limited που φέρεται να δραστηριοποιείται στο εμπόριο ψαριών, κάπου μεταξύ Γκάνας και Αγγλίας.

 


Οι εξηγήσεις που δόθηκαν ήταν ελάχιστες και νεφελώδεις, αρκούμενο το Δ.Σ στην αναγκαιότητα της ενέργειας λόγω...μετονομασίας της εταιρείας.
''Πιάσε το αβγό και κούρεψέ το'' όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, διότι αν συνεχιστεί η τακτική των μεταβιβάσεων των μετοχών και αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος ''θα χάσει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα'', για να χάσουμε εν τέλει το μπούσουλα και να ψάχνουμε που πήγε η ΔΩΔΩΝΗ.


Τυπικώς δεν υπάρχει θέμα έχοντας την πλειοψηφία των μετοχών η οποιαδήποτε εταιρεία μπορεί να τις μεταβιβάσει όπου και όποτε θέλει. Ουσιαστικώς όμως ανακύπτει μέγα ζήτημα και θα το βρούμε μπροστά μας στο μέλλον, όταν η ''ΔΩΔΩΝΗ'' , αφού ξεζουμιστεί θα ξαναπωληθεί ή θα πάψει να υπάρχει.


Δεν είναι υποθετικό σενάριο αφού οι εξελίξεις επιτρέπουν στον καθένα Ηπειρώτη να σκέφτεται έτσι και χειρότερα, πολύ δε περισσότερο όταν μέχρι στιγμής παρά τις αρχικές μεγαλοστομίες της διοίκησης περί αστείρευτης ρευστότητας.


•Παρατηρείται καθυστέρηση στην εξόφληση των παραγωγών.
•Καταργήθηκαν σταθμοί και ''σημεία '' παραλαβής γάλακτος.
• Με αργούς μεν, σταθερούς δε ρυθμούς απολύονται εργαζόμενοι.
•Καμιά επένδυση δεν έγινε και δεν διαφαίνεται συντόμως τέτοια προοπτική.


Παρά ταύτα, όλοι θέλουν να ελπίζουν ότι η ΔΩΔΩΝΗ θα βρει το δρόμο που είχαν πει οι νέοι ιδιοκτήτες ότι θα χαραχθεί.
Έχοντας αυτή την προσδοκία  όμως, δε θα πει ότι πρέπει να σιωπούμε μπροστά στις εξελίξεις που υπάρχουν και να... χειροκροτούμε όσα συμβαίνουν. Και ξαναρωτάμε: Γιατί όλοι σιωπούν; Που χάθηκε ο ...πρώην μαχητικός κ. Μιχάλης Τζίμας των κτηνοτρόφων που ηγούνταν του αγώνα για τη ΔΩΔΩΝΗ; Τι κάνει ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων κ. Μπαλντογιάννης;


Τούς έχουν παρασχεθεί διαβεβαιώσεις που τους έπεισαν και ποιές;
Γνωρίζουν κάτι που εμείς αγνοούμε;
Ας το πουν....

ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr