Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Μάρτιος 2016
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
mpegasΈχουμε ακούσει πολλά τον τελευταίο καιρό από την Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων και δη από τον δήμαρχο κ. Θωμά Μπέγκα, σχετικώς με την προοπτική της πόλης.
Σχεδιασμοί όπως "έξυπνη πόλη", "ανθεκτική πόλη", "σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας" και τώρα... IOANNINA OLD.NEW.YOU, που είναι το νέο σχέδιο για την τουριστική στρατηγική!!!!
Όπως είπε ο κ. Μπέγκας είναι ένα "σχέδιο πτήσης για την απογείωση", χωρίς όμως να πει πόσο θα κοστίσει στους πολίτες αυτό το εγχείρημα, που μάλλον είναι το ίδιο υπερφίαλο με όλα τα άλλα και εκείνου της διεκδίκησης της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης!
Όλα ακαταλαβίστικα και με... βαρύγδουπες ονομασίες, ακριβώς για νομίζουν οι πολίτες ότι κάτι πολύ σημαντικό γίνεται σε αυτόν τον τόπο, ενώ όλα είναι κενά περιεχομένου και άρα άνευ αντικρύσματος.
Απόδειξη, ότι δεν έγινε έως τώρα απολύτως τίποτε παρ' ότι ξοδεύονται τεράστια ποσά για... ημερίδες, διοργάνωση εκδηλώσεων, μελέτες, φακέλους, φιλοξενίες και ταξίδια!
Εν τω μεταξύ, ένα "εργαλείο" όπως είναι το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, παραμένει σε κακή κατάσταση και παρά τις (χλιαρές) διαμαρτυρίες, η εταιρεία πήρε νέα παράταση, για τις 26 Απριλίου του 2017 και όλοι οι ντόπιοι παράγοντες το έκαναν... "γαργάρα"!!!
Τέλος πάντων, καλό θα είναι ο δήμαρχος να δει τι θα κάνει με τα προβλήματα της καθημερινότητας, διότι η πόλη διαλύεται, αλλά και να ετοιμάσει και ένα σχέδιο... προσγείωσής του, τουλάχιστον για να μην είναι ανώμαλη...
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr