Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2017
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
Tsipras vraveio 2017ΤΟ βραβείο πολιτικού σθένους απονεμήθηκε πριν από λίγες ήμερες στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι! Θα αναρωτιέστε ασφαλώς, ποιό ήταν και πως το επέδειξε . Εύλογη η απορία, αλλά δεν χρειάζεται να πλέκετε σενάρια.
ΟΙ άνθρωποι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ξεκάθαροι. Τον τίμησαν για την... στροφή στον ρεαλισμό! Δηλαδή, για την κωλοτούμπα του αιώνα. Για την εγκατάλειψη των Αριστερίστικων και επαναστατικών "τσιτάτων" . Την υπογραφή των μνημονίων και την λήψη εξοντωτικών μέτρων σε βάρος του λαού!
ΚΑΙ εκείνος πήγε! Γεμάτος υπερηφάνεια για την μεγάλη τιμή! Δεν αντιλήφθηκε ότι "τιμώμενος", εξευτελίστηκε ως ηγέτης. Διότι, δεν μπορεί να δέχεται ένα βραβείο, επειδή ματώνουν κυριολεκτικώς οι πολίτες, που προέβλεπαν σε εκείνον.
ΕΝΑΣ ηγέτης, με την κυριολεκτική έννοια, δεν θα αρνούνταν απλώς. Θα τους πέταγε την "τιμή " στα μούτρα. Θα τους έλεγε ότι η Ελλάδα σβήνει και πως εκείνος δεν πρόκειται να δεχτεί τιμές για αυτό, έστω κι αν έκανε την στροφή υπό το βάρος των εξελίξεων και των υποχρεώσεων.
ΔΕΝ το έκανε όμως! Αποδέχτηκε περιχαρής το "βραβείο", εμπτυσσόμενος σχεδόν, με τους πολίτες να πένονται, άλλοι να αυτοκτονούν, επιχειρήσεις να κλείνουν, η ανεργία να καλπάζει προς τα ύψη, οι νέοι επιστήμονες να μεταναστεύουν, επενδύσεις να ακούν και να μη τις βλέπει κανείς, η εγκληματικότητα να αυξάνεται, μαζί με τους λαθρομετανάστες.
ΜΑΣ λένε, όμως, ότι ο κ. Τσίπρας αποδεικνύεται... μέγιστος ηγέτης! Δεν έχει σημασία που η πλειοψηφία των Ελλήνων τον θεωρεί ολίγιστο! Επιμένουν να μας πείσουν πως δεν έλεγε ψέματα, αλλά απλώς είχε... ψευδαισθήσεις, όπως είπε ο ίδιος! Ένας άνθρωπος που θέλει να κυβερνήσει μια χώρα, ομολογεί ότι δεν ήξερε τι του γίνονταν και εμείς όλοι το περνάμε "ξώφαλτσα".
ΜΟΝΟ αυτό; Ανεχόμαστε τα πάντα. Τα capital controls πχ παραλύουν κάθε επαγγελματική δραστηριότητα. Τα... συνηθίσαμε! Όπως την εξευτελιστική αμοιβή εργασίας, τις μυριάδες αλλοδαπών που σιγά - σιγά εκτοπίζουν τους γηγενείς, τις αρλουμποειδείς θεωρίες, την δράση των Αριστερίστικων εξτρεμιστικών ομάδων, ακόμη και τις ανεκδοτολογικού τύπου συμπεριφορές των κυβερνώντων.
ΛΑΘΟΣ πρόσωπο λοιπόν τίμησαν οι Ευρωπαίοι. Εμάς έπρεπε να δώσουν βραβείο. Αυτό της πολιτικής βλακείας! Μας αξίζει και με το παραπάνω μάλιστα. Ας ελπίσουμε ότι την επόμενη φορά να το εξετάσουν και να καλέσουν πάλι τον κ. Τσίπρα να το παραλάβει για λογαριασμό μας.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr