Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2019
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
mitsotakis kiriakosΗ εκπνοή του χρόνου βρίσκει τη χώρα μας με μιά κυβέρνηση που προσπαθεί να την επαναφέρει στην "κανονικότητα", όπως λέει συχνά ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Να κάνει τους πολίτες να αισθανθούν ασφαλείς και να δημιουργήσει τις ευκαιρίες για επενδύσεις και ανάπτυξη, αντιμετωπίζοντας και τις προκλήσεις της Τουρκίας. Καταλαβαίνουμε, δεν είναι εύκολη δουλειά, αλλά ακριβώς για αυτό υπερψηφίστηκε η ΝΔ, να κάνει αυτά που δεν μπορούσε το ΑριστεροΦασιστικό συνονθύλευμα.

ΝΑ ζούμε δηλαδή όσο γίνεται πιο ήρεμα, να βρίσκουμε πιο εύκολα δουλειές, να εξασφαλίζονται τουλάχιστον οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις επιβίωσης, περίθαλψης και παροχής παιδείας, όπως ορίζεται και από το Σύνταγμα. Δεν παίρνουμε βεβαίως τοις "μετρητοίς" τις Συνταγματικές επιταγές, διότι συχνά αυτές προσαρμόζονται στα μέτρα και τις διαθέσεις της εξουσίας, αλλά το αναφέραμε για να ξέρουμε τι μας γίνεται. Για να μη νομίζουν όσοι "καρεκλοκένταυροι" ότι μπορούν να παίζουν με τις προσδοκίες του λαού.

ΣΤΟΥΣ έξι μήνες που κυβερνά η ΝΔ εκείνο που σίγουρα επέτυχε είναι να καλλιεργηθεί ένα κλίμα αισιοδοξίας. Θεωρούμε ως πολύ σημαντική "παρέμβαση", γιατί έτσι δίδεται και ο τόνος της δημιουργίας και της προοπτικής. Έχουν ληφθεί κάποια μέτρα που επιτρέπουν να βλέπει η πλειοψηφία των πολιτών με "καλύτερο μάτι" την κυβέρνησή τους, ως πιο σοβαρή τουλάχιστον και με σαφείς στόχους, έναν πρωθυπουργό χωρίς τις παλινωδίες του... "ακατονόμαστου" προκατόχου του.

ΕΔΩ, όμως, τελειώνουν τα επιτεύγματα. Πέραν αυτών που αναφέραμε, οι Έλληνες δεν βλέπουν να αποδίδει ακόμη στην πράξη η αισιοδοξία που καλλιεργήθηκε. Στο πρακτικό μέρος αφορά μόνο τους αλλοδαπούς - και ας μας πουν... ρατσιστές και ξενόφοβους- οι οποίοι απολαμβάνουν τη θαλπωρή και τούτης της κυβέρνησης, σε αντίθεση με τους Έλληνες, που συνεχίζουν να ζουν μεταξύ "φθοράς και αφθαρσίας", βυθισμένοι στην κρίση, παίρνοντας μόνο κάποιες "αναπνοές".

ΔΕΝ είναι απαραίτητο να μας θυμίσει κανείς τα κυβερνητικά μέτρα, τη βελτίωση των 120 δόσεων για τις οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, τις παρεμβάσεις προς τις τράπεζες. Τα γνωρίζουμε, αλλά οι περισσότεροι δεν μπορούν να ανταποκριθούν! Δεν μπορούν να ζήσουν! Με το "μαχαίρι στο λαιμό", και το αναπότρεπτο των τραπεζικών εκβιασμών, την συνθλιπτική πίεση του Δημοσίου και των ασφαλιστικών φορέων, που επισπεύδουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, δημιουργία δεν επιτυγχάνεται.

ΟΥΤΕ, όμως, πιο ασφαλείς αισθάνονται οι Έλληνες. Η εγκληματικότητα καλπάζει, οι εξτρεμιστές της Αριστεράς εξακολουθούν να δρουν, χωρίς κανένας τους να πηγαίνει φυλακή. Οι κάτοικοι και στην περιφέρεια νυχτώνουν- ξημερώνουν με την ψυχή στο στόμα. Αλλοδαποί αλωνίζουν και με την κυβερνητική ανοχή! Ως πότε; Ερώτημα που δε χρήζει απάντησης, αλλά λήψης άμεσων μέτρων. Διότι οι πολίτες δικαίως απαιτούν να μη νοιώθουν ότι κινδυνεύουν αυτοί και οι περιουσίες τους. Και είναι υποχρέωση της Πολιτείας να τους παρέχει την προστασία που δικαιούνται.

ΤΑ λέμε αυτά για να τα ακούσει και ο κ. Μητσοτάκης μιας και βρισκόταν στο Μέτσοβο (αν και οι παρατρεχάμενοι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να μην ενοχληθεί). Για να πει στους υπουργούς και όποιους συνεργάτες του, ότι πρέπει να ανασκουμπωθούν και ορισμένοι εξ αυτών να ομιλούν λιγότερο. Να εντείνουν και επιταχύνουν τις προσπάθειές τους. Δεν θα έχουν για πολύ ακόμη την ανοχή των πολιτών. Ας πάρουν και το μήνυμα που στέλνουν όσοι έφυγαν από την Ελλάδα. Σε ποσοστό που ξεπερνά το 90% δε θέλει να έλθει στην πατρίδα! Δε βλέπει ακόμη ώριμες τις συνθήκες. Δεν τους έπεισε η κυβέρνηση ότι επιστρέφοντας θα μπορέσουν να επιβιώσουν!

ΣΕ ό,τι αφορά την Ήπειρο, ο πρωθυπουργός πρέπει κάτι να κάνει! Μην ακούει τι του λένε οι μόνιμοι εφαψίες της εξουσίας. Το λέει η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία και το επιβεβαιώνει- με τραγικό τρόπο- η Eurostat. Η Περιφέρεια της Ηπείρου εξακολουθεί να είναι πρώτη στην υπανάπτυξη, στη φτώχεια, στην κορυφή της ανεργίας, στο ναδίρ της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας! ΑΣ μην παρασυρθεί ο κ. Μητσοτάκης από το εορταστικό κλίμα των ημερών. Η περιοχή "βουλιάζει" χρόνο με το χρόνο! Όχι, δεν αρκούν οι μεγαλοστομίες του Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη, που έχει αναγάγει τη ρουσφετολογία και τη φαυλότητα σε επιστήμη. Την εξυπηρέτηση των οικογενειακών του συμφερόντων σε πάγια τακτική, όπως και τον αφορισμό όσων διαφωνούν. Ότι επανεξελέγη με το εντυπωσιακό ποσοστό του 57% δε σημαίνει ότι αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως... "κολυμβήθρα του Σιλωάμ", που τον εξαγνίζει .
Ίσως χαλάμε το γιορταστικό κλίμα με όλα τα παραπάνω, αλλά είναι η αλήθεια.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr