Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2019
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
ionia odosΔΕΝ μας εξέπληξε ο εμπαιγμός, όπως χαρακτήρισε ο «Πρωινός Λόγος» τον τρόπο επέκτασης της Ιόνιας Οδού προς την Κακαβιά. Με δύο «λωρίδες» κυκλοφορίας και όχι τέσσερις όπως υπολογίζονταν, δεν είναι ο ευρωπαϊκών προδιαγραφών δρόμος που απαιτείται και από τις ανάγκες των καιρών και εν πάση περιπτώσει βρίσκεται πολύ μακριά από τους πρότερους σχεδιασμούς. Γιατί όμως προκάλεσε τέτοιας έκτασης και έντασης... έκπληξη;

ΕΡΗΜΗΝ των Ηπειρωτών η απόφαση, για την οποία πολλοί ωρύονται με περίσσια υποκρισία. Ως δήθεν να είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και οι ευθύνες μετατίθενται σε παράγοντες της Αθήνας, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση στον υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή. Δεν τον υπερασπιζόμαστε. Το επισημαίνουμε διότι είναι σύνηθες φαινόμενο ανικάνων εκπροσώπων μας να βρίσκουν πάντοτε κάποιον άλλο να φταίει, χωρίς να σημαίνει ότι το «Κράτος των Αθηνών» δεν έχει βαρύτατες ευθύνες.

ΠΟΙΟΣ και πότε μέχρι τώρα ενδιαφέρθηκε να μάθει τι σχεδίαζε το αρμόδιο υπουργείο για την επέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά; Όχι πως ο βουλευτής κ. Αμυράς με την ερώτησή του επέτυχε κάτι σημαντικό (αυτό θα ήταν η αποτροπή της απόφασης) ως προς τη θετική εξέλιξη του Ηπειρωτικού αιτήματος. Απλώς έμαθε τις απόψεις του αρμόδιου υπουργείου, όπως θα μπορούσε να πράξει η περί άλλων τυρβάζουσα τοπική ηγεσία, αν έκανε το στοιχειώδες, να ρωτήσει τον υπουργό!

ΟΠΩΣ πχ κάνει συχνά- πυκνά ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης για την τύχη της... φέτας και της περίφημης... "Διεπαγγελματικής"! Που θέλει να είναι το ζήτημα εθνικής σημασίας περίπου, ενώ πρόκειται για επουσιώδες, αλλά που εκείνος δείχνει ότι νοιάζεται για την τύχη της κτηνοτροφίας ανά την Ελλάδα, χωρίς όμως ποτέ να έχει καταθέσει στοιχεία για όλα αυτά και τις παράνομες ελληνοποιήσεις γάλακτος. Παρόμοια επιμονή όμως δεν έδειξε ο κ. Καχριμάνης στην περίπτωση της επέκτασης της Ιόνιας οδού.

ΤΑ λέμε διότι είδαμε την οργισμένη του ανακοίνωση και δικαιούμαστε να πούμε ότι πρόκειται για υποκρισία ή για κατόπιν εορτής ενδιαφέρον, όπως και εκείνο του δημάρχου Ζίτσας κ. Μιχάλη Πλιάκου ή των Περιφερειακών παρατάξεων. Και τους ρωτάμε όλους, πότε θέλησαν να μάθουν τι γίνεται με το έργο; Αν το είχαν κάνει, ίσως να μπορούσε να αποτραπεί η απόφαση και βεβαίως ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξει, αν πεισθεί, το αρμόδιο υπουργείο.

ΘΑ το πούμε, δεν αντέχουμε. Ας επιδείκνυαν το ελάχιστο ενδιαφέρον από εκείνο για την τύχη της λεωφόρου Νιάρχου, που ο κ. Καχριμάνης θέλει να τη φτιάξει πλατύτερη και της Ιόνιας οδού, όταν είναι βέβαιο ότι θα κόψει την πόλη στα δύο - μιά απόφαση στην οποία δεν είδαμε να αντιτίθενται με σθένος. Δεν θα μπούμε τώρα σε ανάλυση του θέματος και αναφερθήκαμε σε αυτό για να επισημάνουμε την αβελτηρία των τοπικών παραγόντων, που ανέχονται επιπροσθέτως και τον εξευτελισμό τους, μηδέ εξαιρουμένων και των βουλευτών.

ΓΙΑΤΙ όμως εξεπλάγησαν από την ερήμην των Ηπειρωτών απόφαση; Μήπως τους ρώτησαν ποτέ αν θα φέρουν στην Ήπειρο και πόσους αλλοδαπούς λαθρομετανάστες ή ... παράτυπους μετανάστες και δήθεν πρόσφυγες; Πόσες διαβεβαιώσεις τους έχουν δοθεί ότι... "αυτή είναι η τελευταία φουρνιά" και οι... αποστολές συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό; Ποιοί αντέδρασαν μέχρι τώρα σε αυτή την προκλητική τακτική, εκτός από το δήμαρχο Αρταίων κ. Χρήστο Τσιρογιάννη; Κανένας άλλος!

ΝΑ μη συνεχίσουμε γιατί θα γίνουμε περισσότερο αιχμηροί και πικρόχολοι, μέχρι πλήρους απαξίωσης ενός "συστήματος" τοπικής εξουσίας, που νοιάζεται μόνο για τη διατήρησή της καθώς και όποιων προνομίων της. Αυτό, που το θεωρούμε ανίκανο να διαχειριστεί στοιχειωδώς αποτελεσματικά τις τύχες της Ηπείρου, αλλά ικανό να επιτρέπει στα... "μέλη" της να εξελίσσονται κατά τρόπο ανεξήγητο και για αυτό προκλητικό και σε ό,τι αφορά τα οικονομικά τους. Είναι διαπιστωμένο από όλους• εκείνοι ευημερούν και η Ήπειρος δυστυχεί!
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr