Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2020
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
marinakis savvidisΟΙ Ελληνικές παροιμίες απεικονίζουν με καταπληκτικό τρόπο την πραγματικότητα και στην περίπτωση που θα απασχολήσει σήμερα τη στήλη ταιριάζει απόλυτα: "ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε"! Αφιερώνεται στην κυβέρνηση που διέπραξε το ασύλληπτο να παρέμβει απροσχημάτιστα στα του ποδοσφαίρου, κατά τρόπο που υποδηλώνει την υποταγή της σε συμφέροντα μεγαλομετόχων-μεγαλοεπιχειρηματιών, εξευτελίζοντας κάθε έννοια δικαίου και ας πασχίζουν απεγνωσμένα πολλά ΜΜΕ να εξωραΐσουν το θλιβερό γεγονός.

ΔΕΝ απαιτούνται ειδικές ποδοσφαιρικές γνώσεις για να αντιληφθεί οποιοσδήποτε πολίτης το τραγικό λάθος, που αποδεικνύεται πως εν τέλει ήταν συνειδητή πολιτική πράξη. Διαπιστώθηκε από Αθλητική Αρχή ότι παραβιάστηκε, από τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ κ. Σαββίδη, ο νόμος που απαγορεύει την πολυιδιοκτησία ποδοσφαιρικών ομάδων, αφού αποδείχθηκε ότι είχε σχέση με την ιδιοκτησία και άλλης ομάδας, της Ξάνθης. Αυτή η σχέση κρίθηκε ως παράνομη και δεν αμφισβητήθηκε η διαπίστωση!

ΣΕ τέτοια περίπτωση οι ομάδες υποβιβάζονται. Αυτό λέει ο νόμος. Δείτε τώρα την τραγελαφική συνέχεια. Ξεσηκώθηκαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ κατά του προέδρου του Ολυμπιακού κ. Μαρινάκη, της κυβέρνησης και του καταστροφικού υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη- γνωστού κι από την ανάμιξή του στις αυτοδιοικητικές εκλογές στα Γιάννινα, όπου τα έκανε μαντάρα. Που εξ αιτίας του έγιναν εδώ όλοι μαλλιά-κουβάρια, από δηλώσεις του τις οποίες κανείς δε ζήτησε!

ΕΝΤΑΣΗ, δηλώσεις, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Ζαγοράκης, που κατήγγειλε την κυβέρνηση, (πολιτικός... ογκόλιθος αλλά μέχρι τώρα βουβός), ορθώς διαγράφεται από τον κ. Μητσοτάκη, χωρίς όμως να του ζητηθεί να παραδώσει την έδρα! Και αντί να αφεθούν οι Αθλητικές Αρχές να λύσουν το πρόβλημα σύμφωνα με τους νόμους, ο πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης δηλώνει τη Δευτέρα το βράδυ ότι θα γίνει νομοθετική ρύθμιση,... "έτσι ώστε να μην επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές στο ποδόσφαιρο"! Γιατί να μην επιβάλλονται στα του ποδοσφαίρου, όταν εξοντώνονται κυριολεκτικώς πολίτες και για ασήμαντα αδικήματα;

ΤΗΝ Τετάρτη κατατίθεται νομοσχέδιο στη Βουλή και μάλιστα ετέθη και θέμα κομματικής πειθαρχίας για τους βουλευτές της ΝΔ, μην τυχόν και δεν το υπερψηφίσουν! Απουσίασε ο κ. Σαμαράς για προσωπικούς λόγους και εγένετο νόμος του κράτους, αντί του υποβιβασμού να ισχύσει ποινή αφαίρεσης κάποιων βαθμών! Δηλαδή, παραβιάστηκε ο νόμος από τον μεγαλοεπιχειρηματία κ. Σαββίδη, αλλάζουν το νόμο και "πέφτει στα μαλακά", με το παιδαριώδες επιχείρημα "να μη διαρραγεί η συνοχή του κοινωνικού ιστού"!

ΤΟ αποτέλεσμα; Εκεί που έβριζαν την κυβέρνηση οι του ΠΑΟΚ και ΞΑΝΘΗΣ, τώρα τη βρίζουν αυτοί, του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και όλων των άλλων ομάδων, αφού σε ανάλογες περιπτώσεις που τις αφορούσαν, δεν είχαν ανάλογη αντιμετώπιση και με ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες να απορούν με πόση ευκολία μια κυβέρνηση, που υποσχέθηκε να πολεμήσει τη διαπλοκή, γίνεται υποχείριό της! Να εξανίστανται όλοι δικαίως, διαπιστώνοντας ότι σε μιά ημέρα άλλαξε ένας νόμος, για να εξυπηρετήσουν έναν μεγαλοεπιχειρηματία, ιδιοκτήτη ομάδας που παρανόμησε!

ΠΟΤΕ άλλοτε δεν επιδείχθηκε τέτοια κυβερνητική σπουδή για απροκάλυπτη, προκλητική παρέμβαση υπέρ επιχειρηματικών συμφερόντων, με το έωλο επιχείρημα της ...εθνικής ενότητας! Και ασφαλώς έχουν δίκιο όσοι εκρήγνυνται, που δε δείχνει τα ίδια αντανακλαστικά η κυβέρνηση και το ίδιο πάθος οι βουλευτές, για την αντιμετώπιση πολύ σοβαρών κοινωνικών θεμάτων, της προστασίας της πρώτης κατοικίας, των πλειστηριασμών, του λαθρομεταναστευτικού, των συνταξιούχων που πένονται, των ελλείψεων σε υγειονομικές μονάδες και πολλών άλλων.

ΕΜΑΣ δεν μας ενδιαφέρουν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών των ποδοσφαιρικών ομάδων. Δεν πολεμήσαμε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τα καραγκιοζιλίκια τους, για βλέπουμε τώρα την κυβέρνηση που εξέθρεψε την προσδοκία για νέο ήθος και ύφος στην άσκηση της εξουσίας, να σύρεται γελοιοποιούμενη στην εξυπηρέτηση περίεργων συμφερόντων και να μεταβάλλεται σε ορντινάτσα τους, με τους βουλευτές άφωνους χειροκροτητές. Αν, όπως λένε, φταίει (για το συγκεκριμένο θέμα) ο κ. Αυγενάκης, πάλι η ευθύνη ανήκει στον πρωθυπουργό που ακόμη τον αφήνει στη θέση του. Κρίμα για όλους, αυτούς και εμάς...
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr