Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2020
11,5 εκατ. για το Αχίλλειο της Κέρκυρας, αλλά για την Ήπειρο τίποτε παρά τις πρωθυπουργικές «κορώνες»
Mpezas newΓράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
Ενδιαφέρουσα η ανακοίνωση του κ.Αντώνη Μπέζα, ότι ο οργανισμός ΕΤΑΔ (εταιρία αξιοποίησης ακινήτων του δημοσίου) του οποίου προίσταται, χρηματοδοτεί με 11,5 εκατ.ευρώ τη συντήρηση του Αχιλλείου της Κέρκυρας.
Ίσως αυτό να είχε προτεραιότητα έναντι άλλων κτιρίων λόγω του ιδιαιτέρου τουριστικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει και επειδή- όπως γράφει- το ήθελε και ο πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης.
Αυτά μας δίνουν την ευκαιρία να ρωτήσουμε, για το ιστορικό κτίριο του πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην οδό Δομπόλη, υπάρχει περίπτωση να εκδηλωθεί παρόμοιο ενδιαφέρον;
Ηπειρώτης είναι ο κ.Μπέζας, ...νοιάζεται πολύ για την Ήπειρο και ο κ.Μητσοτάκης - όπως λέει κάθε φορά που έρχεται στα Γιάννινα - οπότε φυσικό είναι να απορούμε που μέχρι τώρα δεν έγιναν γνωστές οι προθέσεις τους.
Palio panepistimioΑν δηλαδή αυτή η ΕΤΑΔ θα αποφασίσει να σώσει το κτίριο από την κατάρρευση, όπως άλλωστε ζητούν οι Ηπειρώτες και να στεγαστούν εκεί δημόσιες ή δημοτικές υπηρεσίες, αντί να πληρώνουμε χιλιάδες ευρώ για ενοίκια.
Κυρίως όμως να σωθεί ένα κτίριο που είναι ταυτισμένο με την πνευματική- πολιτιστική ιστορία των Ιωαννίνων.
Φυσικά και δεν μας κάνει καμιά εντύπωση που ο δήμαρχος κ. Μωυσής Ελισάφ τηρεί για το θέμα σιγή ιχθύος, παρ ότι πριν από τις εκλογές το κτίριο ήταν στις προτεραιότητές του υποτίθεται, ούτε που ο περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης δεν ασχολείται καθόλου (μάλλον δεν έχει ψήφους η υπόθεση...), ούτε που οι περί ασημάντων λαλίστατοι φορείς κατάπιαν τη γλώσσα τους.
Καλός ο τουρισμός στην Κέρκυρα, αλλά και η Ηπειρος δικαιούται να απαιτήσει τουλάχιστον σεβασμό της προσφοράς των δωρητών- ευεργετών.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr