Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2023
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
Maximos IoanninonΜΑΣ εξέπληξε η ...ευαισθησία και ..ευθιξία του Αρχιεπισκόπου κ.Ιερώνυμου και Μητροπολιτών, μεταξύ αυτών και του Ιωαννίνων κ.Μάξιμου. Που με οργίλο ύφος καταδίκασαν την εμπλοκή κληρικών σε κόμματα και μάλιστα εν όψει των εκλογών, αλλά αναφέρονταν σε ένα συγκεκριμένο. Η θέση τους ότι «αυτή η εμπλοκή είναι αντιεκκλησιαστική, απολύτως εκκοσμικευμένη και καταδικαστέα» θα ήταν απολύτως σωστή, αν οι μετά βδελυγμίας αποδοκιμάσαντες δεν επιδείκνυαν επιλεκτική μνήμη, χαρακτηριστικό της θρασύτητας της «Αγιότητάς» τους.

ΜΑΣ είναι παντελώς άγνωστο και αδιάφορο το κόμμα (που προφανώς προσπαθεί να ψαρέψει και καπηλευτεί ψήφους των πιστών) στο οποίο αναφέρονταν, αλλά μας προκαλεί η υποκρισία τους. Διότι ο Αρχιεπίσκοπος είναι εκείνος που κήρυττε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ.Τσίπρας ως πρωθυπουργός ... «είναι το πνευματικό μου τέκνο». Ο ίδιος ήταν που στη συνέχεια παρέθετε γεύμα με τιμώμενα πρόσωπα τους κκ.Θεοδωρικάκο- Αδωνι Γεωργιάδη κλπ κυβερνητικούς, δίνοντας στη δημοσιότητα άφθονο φωτογραφικό υλικό, με το μήνυμα που εκπέμπονταν να είναι «στηρίξτε τους». Και πολλές άλλες τέτοιες εκδηλώσεις προς την εξουσία.

ΤΕΤΟΙΕΣ συμπεριφορές κομματικών προτιμήσεων, όπως τους συμφέρει φυσικά, εκδηλώνονται κι από πολλούς Μητροπολίτες και απλούς κληρικούς. Τα ρεκόρ βεβαίως σπάει ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, που κι αυτός, όπως προαναφέραμε, μπήκε στο χορό των αποδοκιμασιών με ανακοίνωση που περιείχε τις φράσεις της εισαγωγής μας: «...αντιεκκλησιαστική εμπλοκή, εκκοσμικευμένη και καταδικαστέα...». Οποιοσδήποτε άλλος θα μπορούσε να τις εκστομίσει, όχι όμως ο κ.Μάξιμος που δεν διστάζει να συμπεριφέρεται ακραία «εκκοσμικευμένα».

ΕΙΝΑΙ αυτός που εκτιμά ότι το να ιδρύει Ανώνυμη Εταιρία με το κοσμικό του όνομα Βασίλειος Παπαγιάννης, δεν είναι ούτε εκκοσμίκευση, ούτε αντιεκκλησιαστικό. Που πιστεύει ότι η συμμετοχή σε αυτή του πρωτοπρεσβύτερου της Μητρόπολης π.Σέκερη, δεν είναι καταδικαστέα. Φυσικά (!) και όχι οι επιχειρήσεις στη Βελλά, εκμεταλλευόμενη η ΑΕ την περιουσία της, μηδέ οι επιχειρηματικές δραστηριότητες με την ανακύκλωση. Αυτά μάλλον είναι ευλογημένες από το Θεό εμπλοκές και πλήρως εναρμονισμένες με τα θεία κηρύγματα!

ΔΕΝ είναι όμως μόνο αυτά. Ο κ.Μάξιμος ή κ. Βασίλειος Παπαγιάννης, είναι εκείνος που τρέχει πίσω από πολιτικούς, δέχεται επισκέψεις υποψηφίων συνεργαζόμενος μαζί τους, που στηρίζει τον Περιφερειάρχη κ.Καχριμάνη- ανταποδίδοντας ευγνώμων την αφείδωλη οικονομική στήριξη των επιχειρήσεών του από την Περιφέρεια Ηπείρου. Είναι εκείνος που για αυτόν τον λόγο αρνήθηκε το 2018 να δει τον κ.Σπύρο Ριζόπουλο, για να μην ενθαρρύνει την κάθοδό του στις εκλογές, όπως είχε πει, αλλά για να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα ο κ.Καχριμάνης.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ δε για να τον πλήξει, δεν δίστασε να στήσει ολόκληρη σκευωρία κατά του κ.Ριζόπουλου, ότι δήθεν αυτός είχε καταγγείλει τη «λαθρεμπορία πετρελαίου» στο γηροκομείο! Μπορεί να θέλει ο κ.Παπαγιάννης να μην τα θυμόμαστε, αλλά εκείνος οφείλει να μην μας αναγκάζει. Εν κατακλείδι, στην περίπτωση ταιριάζουν «τα επτά ουαί» του Ιησού, αφιερώνοντάς του δύο προς το παρόν:
«Ουαί ύμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι...
Οδηγοί τυφλοί, οίτινες διϋλίζετε τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνετε...
...Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριτές επειδή, καθαρίζετε το απ’ έξω μέρος του ποτηριού και του πιάτου, από μέσα όμως είναι γεμάτα αρπαγή και ακράτεια»...
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr