Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Απρίλιος

Μέσα σε τρεις μέρες στην περιφέρεια των Ιωαννίνων είχαμε: Μια άγρια δολοφονία 80χρονου στο χωριό Δημόκορη, μια ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο Μέτσοβο, με απόπειρα ανθρωποκτονίας του κοσμηματοπώλη, μια επίθεση σε ταχυδρόμο στην Τύρια, τον εντοπισμό δολοφονημένου οδηγού φορτηγού, τη δολοφονία Πακιστανού από ομοεθνείς του, επίθεση σε γυναίκα και σ’ άλλη με αρπαγή του πορτοφολιού της, τρεις «φουρνιές» χασίς εκατοντάδων κιλών εισαχθέντος από την Αλβανία κι ένα πλήθος διαρρήξεων στην πόλη και στα χωριά…

Όλα αυτά με δράστες αλλοδαπούς (Αλβανούς, Πακιστανούς, Αφγανούς και μικροκλοπές από Ρομά) που έχουν κατακλύσει την περιοχή της Ηπείρου, «στήνοντας» εγκληματικές οργανώσεις που δεν έχουν καμιά αναστολή και κανένα δισταγμό να σκοτώσουν εν ψυχρώ ή ν’ αποπειραθούν να σκοτώσουν, όπως έκαναν οι ένοπλοι στο Μέτσοβο (για να βρει τελικά το μπελά του ένας εκ των ιδιοκτητών που πυροβόλησε κι εκείνος για να σώσει τη ζωή του, χωρίς όμως να τραυματίσει κάποιον εκ των δραστών).

…Μάλλιασε η γλώσσα μας και εξαντλήσαμε γραφίδες επί γραφίδων για να κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και πολύ καιρό. Δυστυχώς ΟΛΟΙ εκώφευαν, παρίσταναν τις στρουθοκαμήλους και εν ονόματι μιας περίεργης αντίληψης των ελευθεριών, της δημοκρατίας και του … «προοδευτισμού» υπερθεμάτιζαν για την παροχή προστασίας στους λαθρομετανάστες και όχι στους γηγενείς που κοντεύουν να …εκτοπισθούν και να αισθάνονται εκείνοι …λαθρομετανάστες στον τόπο τους.

Τώρα, αφυπνίσθηκε και η ΑΜ δήμαρχος Ιωαννίνων κύριος Φίλιππας Φίλιος, που σε σύσκεψη για το θέμα των λαθρομεταναστών, είπε μεταξύ άλλων με ύφος απεγνωσμένου δήθεν ανθρώπου … «τι να κάνω; Γέμισε το λεκανοπέδιο παράνομους μετανάστες και Ρομά από τη Βουλγαρία και Ρουμανία… Έχουμε σοβαρό πρόβλημα αλλά δεν έχει ο Δήμος χώρο για να γίνει κέντρο κράτησής τους…». Επειδή ο δήμαρχος έχει επιλεκτική μνήμη και κατά πως λέει ο λαός μας … «χαίρεται ό,τι θυμάται», θα του υπενθυμίσουμε ότι πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2010 σε συνέντευξή του στην εφημερίδα μας “Epirus Press” σε ερώτησή μας σχετική με το θέμα, αν εκτιμά ότι υπάρχει πρόβλημα και πώς σκέφτεται να το αντιμετωπίσει, ήταν κατηγορηματικός πως «όχι δεν υπάρχει πρόβλημα», λέγοντας επί λέξει τούτα: «Στοιχεία ανεξέλεγκτης μετανάστευσης δεν διαπιστώνουμε στην πόλη των Ιωαννίνων. Υπάρχουν οι ομοεθνείς μας από την Αλβανία, που έχουν ενσωματωθεί στην κοινωνία και έχουν προσαρμοστεί θαυμάσια. Υπάρχουν και μερικές ακόμη ομάδες μεταναστών, που εργάζονται και διαμένουν στα Γιάννινα, χωρίς να έχουν δημιουργήσει προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση, εκτίμησή μας είναι ότι η πόλη δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ανεξέλεγκτης μετανάστευσης».

Κι όμως, υπήρχε πρόβλημα από τότε και μάλιστα αξύτατο. Δεν ήταν (και δεν είναι) το πρόβλημα οι Έλληνες από την Αλβανία, τη Βόρειο Ήπειρο, που ζουν εδώ και έχουν ενσωματωθεί στην κοινωνία αλλά πλήθος Αλβανών κακοποιών, πεινασμένων Πακιστανών και Αφγανών μέχρι και Αφρικανών που στην αρχή «κυριάρχησαν» στην Άρτα και στην Ηγουμενίτσα για να εξαπλώνονται σιγά-σιγά σ’ όλη την Ήπειρο, φυσικά και στα Γιάννινα. Ληστείες, φόνοι, ναρκωτικά, όπλα, εμπόριο λευκής σαρκός (και όχι μόνο) κλοπές, διαρρήξεις κλπ εγκληματικά φαινόμενα καταγράφονταν στο αστυνομικό δελτίο και στα Μέσα Ενημέρωσης από πολύ νωρίτερα για να κορυφωθούν τώρα…

Και τώρα; Θυμήθηκε εν όψει των εκλογών ο παντός καιρού Υπουργός (δήθεν) Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης να …λύσει το πρόβλημα με «επιχειρήσεις-σκούπα» στην Αθήνα και κέντρα κράτησης των παράνομων μεταναστών ανά την Ελλάδα, που τα υπολογίζουν σε τριάντα. Θα μπουν εκεί το πολύ περί τους τριάντα χιλιάδες (και θα κοστίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια).

Πάρα πολύ ωραία, αν βρουν χώρους και αν δεχτούν οι τοπικές κοινωνίες ν’ αναλάβουν τις ευθύνες του διαλυμένου κράτους αλλά κανένας (αν)εγκέφαλος δεν λέει τι θα γίνει με τα δύο εκατομμύρια των λαθρομεταναστών; Πώς θα ζουν εδώ, όταν ήδη πεινούν οι Έλληνες και σε λίγο θ’ αρχίσουν να …ληστεύουν αυτοί τους …λαθρομετανάστες για να ζήσουν;

Για τους ψευτοδημοκράτες, αριστερούς και τάχα «προοδευτικούς» θ’ ακουστεί …ακραίο, αλλά σκασίλα μας: Η λύση είναι μία και μόνη, ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ από τη χώρα ΟΛΟΙ οι παράνομοι μετανάστες και να επανεξεταστούν όλες οι άδειες παραμονής και εργασίας. Επειδή αυτό απαιτεί κάποιο χρόνο, ας αρχίσουν από τώρα και εν τω μεταξύ να βγουν από τα γραφεία τους στο δρόμο ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ και μάλιστα με βαρύ οπλισμό για να προστατεύσουν τους Έλληνες πολίτες και τις περιουσίες τους, όπως συμβαίνει παντού, σ’ όλο τον κόσμο. Αλλιώς θα ζούμε όλοι με το φόβο ότι θα βρεθούμε σφαγμένοι στ’ όμνομα της βλακ΄βδους πολιτικής που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις της χώρας και της ανικανότητας των τενεκέδων που παριστάνουν τους σωτήρες.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr