Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Μάρτιος

FILIOS APOXOREIΔιέλαθε μάλλον της προσοχής των δημοσιογράφων που κάλυπταν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, την Τετάρτη (29/2) το βράδυ, το ρηθέν μετά στόμφου υπό του δημάρχου κ. Φίλιππα Φίλιου (απαντώντας στον κ. Ν. Γκόντα που είπε ότι κακώς αποχώρησε από την εξέδρα των επισήμων κατά την παρέλαση της 21ης Φεβρουαρίου): «…εγώ δεν ήμουν ποτέ και δεν είμαι μέρος του συστήματος της εξουσίας και δεν θεωρώ ότι φέρω οποιαδήποτε ευθύνη για την κατάσταση στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και δεν άντεχα να με μουντζώνει ολόκληρο τμήμα μαθητών…»!!!

Αν οι συνάδελφοι το πρόσεχαν σίγουρα θα το ανέφεραν στα ρεπορτάζ τους και κάποιοι θα σχολίαζαν την κατηγορηματική δήλωση του κ. Φίλιου, θετικώς ή αρνητικώς. Αδιάψευστοι μάρτυρες της έκφρασης της αγανάκτησης του δημάρχου ήταν οι τηλεοπτικές κάμερες, οι οποίες έδωσαν την ευκαιρία στους πολίτες να …συγκλονιστούν από τις συγκινησιακές συσπάσεις του ιερού προσώπου, που προσβλήθηκε βάναυσα από την απονομή του ελληνοπρεπέστατου βραβείου της ανοιχτής παλάμης των μαθητών σ’ όσους βρίσκονταν στην εξέδρα των επισήμων και δι’ αυτών προς όλο τον πολιτικό κόσμο.

«Δεν ήταν και δεν είναι μέρος του συστήματος, της εξουσίας και δεν φέρει καμιά ευθύνη για την κατάσταση στην Ελλάδα, είπε. Μα καλά, από πού ήρθε ο κ. Φίλιος; Από άλλον πλανήτη, προέκυψε από παρθενογέννηση ή πιστεύει ότι έχουμε υποστεί …λοβοτομή για να μη γνωρίζουμε, να μη θυμόμαστε ποιος είναι; Δεν άκουσε, δεν είδε, δεν γνωρίζει, δεν συμμετείχε, δεν έζησε τίποτε; Πού κινούνταν, πού δρούσε τόσα χρόνια; Δεν νομίζει ότι παραείναι χονδροειδές να θεωρεί όλους αμνήμονες και να παριστάνει τον τιμητή των πάντων, αυτός που έχει χαρακτηρισθεί ως ο …πρωτομάστορας του χάους στα Γιάννινα και από το ΚΚΕ πολιτικός γυρολόγος, όπως και πολύ χειρότερα από άλλα κόμματα της Αριστεράς;

Ασφαλώς και οι Οβιδιακές του πολιτικές μεταμορφώσεις δεν συνιστούν άμεση ευθύνη για τα χάλια της χώρας. Ήταν όμως «μέρος του συστήματος» ως γόνος δεξιάς μεγαλοαστικής οικογένειας και με πολιτική επιρροή, που ως ενήλικας μυήθηκε στις αρχές του ΚΚΕ. Ήταν «μέρος του συστήματος» και υπηρέτησε ως έφεδρος ανθυποσμηναγός στη διάρκεια της Δικτατορίας, γιατί αλλιώς δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να το πετύχει που να χτυπιόταν κάτω αυτός και η …ΚΝΕ που του το επέτρεψε, ως ισχυρίζεται (εκείνη τάχα το εισηγήθηκε στους δικτάτορες;) και δεν έχουμε λόγους ν’ αμφιβάλουμε (για λούφα πήγε ο άνθρωπος και όχι επειδή ήταν φιλοχουντικός).

Ήταν και είναι μέρος του συστήματος, διότι και η Αριστερά ήταν (και είναι) και μάλιστα πλείστα όσα στελέχη της διέπρεψαν ως κρατικοδίαιτοι, «συστημικοί» καρεκλοκένταυροι. Ως μέρος του συστήματος λοιπόν, το αξιοποιούσε σε πολιτικό επίπεδο μεταπηδώντας στο ΚΚΕ, διαγραφείς οδεύει προς το Συνασπισμό και μετά σε διάφορες «συνιστώσες» για να πάρει το 2010 την ευλογία του καταστροφέα της Ελλάδας κ. Γιώργου Παπανδρέου να είναι υποψήφιος δήμαρχος με το χρίσμα και τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Μέρος του συστήματος ήταν (και είναι) και ευθύνη έχει για την κατάσταση στη χώρα και στο Δήμο Ιωαννιτών. Άλλωστε ως δήμαρχος, όπως έχει πολλές φορές καταγγελθεί, επί οχτώ χρόνια κατά τα έτη 1987-1994, σκόρπισε απλόχερα εκατομμύρια: 1) Σε άχρηστες, ζημιογόνες δημοτικές επιχειρήσεις, σε μια απίστευτη έξαρση λαϊκισμού 2) Σε εκατοντάδες προσλήψεις ημετέρων, μετατροπές συμβάσεων και μονιμοποιήσεις εν μία νυκτί 3) Σε «έργα» με αναθέσεις σε κολλητούς, χωρίς διαφάνεια 4) «Θάβοντας» κυριολεκτικά εκατοντάδες εκατομμύρια στο έργο του βιολογικού καθαρισμού 5) Στο πρώην «Ξενία» που ξοδεύτηκαν περί τα 200 εκατομμύρια το 1978-88 για «ανακαίνιση» 6) Πληρώνοντας μέχρι και δυο φορές προμήθειες της ΔΕΥΑΙ.

Ο κ. Φίλιππας Φίλιος όταν παρέδωσε στον κ. Λευτέρη Γκλίναβο, ο Δήμος και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις, κατά δήλωση τόσο του κ. Γκλίναβου όσο και του τότε αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Αλεξ. Φαρμάκη, «…χρωστούσαν σ’ όσους μιλούσαν ελληνικά»! Ενώ εκτόξευσε το ύψος των δανείων σε δυσθεόρητα ύψη, όλα απλήρωτα, αφού παρατηρούνταν μια πρωτοφανής διασπάθιση χρήματος και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εναντίον των υπουργών Εξωτερικών της οποίας διαδήλωνε (ως δήμαρχος) όταν έγινε τότε η Σύνοδος στα Γιάννινα, ύστερα από επιμονή του τότε υπουργού Εξωτερικών (και νυν Προέδρου της Δημοκρατίας) κ. Κάρολου Παπούλια.

Λέμε να μην επεκταθούμε άλλο σήμερα. Ο κ. Φίλιος ήταν και είναι μέρος του «συστήματος». Αλλιώς αυτό δεν θα τον υιοθετούσε και δεν θα τον στήριζε. Ο κ. Φίλιος έχει μερίδιο ευθυνών, όσο του αναλογεί τέλος πάντων, για την σημερινή κατάσταση της χώρας. Ο κ. Φίλιος θεωρούνταν πάντοτε ο «εκλεκτός» του συστήματος, σ’ όποιον πολιτικό χώρο και αν βρίσκονταν κάθε φορά. Καλά τα κατάφερε αλλά ας έχει υπόψη του τη ρήση του Μέγα Ναπολέοντα ότι … «ένα μόνο σκαλοπάτι χωρίζει το μεγαλειώδες από το γελοίο». Εκτίμησή μας είναι ότι αιωρείται μεταξύ του «μεγαλειώδους» ονείρου να ξαναγίνει δήμαρχος και του γελοίου. Δεν του μένει ούτε μισό βήμα για να επιβεβαιώσει τον Γάλλο αυτοκράτορα, εκτός και αν ο ίδιος αισθάνεται Μέγας Ναπολέων.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr