Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Ιούλιος 2013
Γράφει ο Κώστας Καλτσής

papoutsis

Το μήνυμα του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά προς τους Πασόκους και του προέδρου τους κ Ευαγ. Βενιζέλου προς όσους εξ αυτών τον βρίζουν, είναι τούτο: ''Παιδιά, για όλους σας υπάρχει δουλειά και λεφτά , αρκεί να μας στηρίζετε....''

Και το τελευταίο ηχηρό μήνυμα ήταν ο διορισμός ως εκπροσώπου της χώρας στην Παγκόσμια τράπεζα (Ουάσιγκτον), για μια πενταετία, του παλιού στελέχους, πρώην βουλευτή και υπουργού του ...βαθύτατου Ανδρεικού ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστου Παπουτσή, ( άνευ ειδικών προσόντων και γνώσεων), με μηνιαίες αποδοχές 12.500 ευρώ το μήνα.

Το προηγούμενο ήταν εκείνο του διορισμού στον ΟΟΣΑ (στο Παρίσι) του Πρεβεζιάνου πρώην βπυλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Βαγγέλη Παπαχρήστου, διαγραμμένου από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, σφοδρού πολέμιου μέχρι πρότινος των μνημονίων, Βενιζέλου, ΝΔ και πάει λέγοντας.

Και οι δυό θα στηρίζουν πλέον την οικονομική πολιτική της συγκυβέρνησης  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, άρα και τις επιλογές της τρόικας και της κυρίας Μέρκελ.

Αν όμως  το βόλεμα του κ. Παπαχρήστου, που δέχθηκε ασμένως τον διορισμό του από τον κ.Σαμαρά, πέρασε χωρίς κλυδωνισμούς, εκείνο του κ. Παπουτσή προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις όχι μόνο μεταξύ των Νεοδημοκρατών, αλλά και (προπαντός) μεταξύ των στελεχών και οπαδών του ΠΑΣΟΚ , ενώ απορίες προκαλεί το γεγονός ότι παραμένουν ακόμη στις θέσεις τους οι (παραιτηθέντες...) Γενικοί Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, προερχόμενοι εκ της ΔΗΜΑΡ όπως και ο εν Ηπείρω κ. Θεοδωρίδης...

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr